VACANŢĂ PRELUNGITĂ DE 1 MAI: Guvernul declară zilele de 2 şi 3 mai zile libere! Vezi aici si calendarul zilelor libere din 2013!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 6 martie 2013

Guvernul a decis ca zilele de 2 şi 3 mai 2013 să fie declarate drept zile libere în sectorul public, printr-o hotărâre aprobată în şedinţa de miercuri, au declarat surse oficiale. Dispoziţiile hotărârii pot fi aplicate şi angajaţilor din sectorul privat, în măsura în care partenerii sociali stabilesc astfel.

vama_veche_

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a cerut Guvernului să declare 2 şi 3 mai drept zile libere, pentru ca ziua liberă 1 Mai să fie legată de Sărbătoarea de Paşte, din 5 mai.

Vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, a declarat însă, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că zilele libere acordate de stat pe 2 şi 3 mai nu îi vor determina pe români să stea în staţiunile din ţară 5-6 zile, astfel că nu se va înregistra nicio creştere a turismului intern.

Proiectul de act normativ a fost introdus pe lista documentelor aprobate, miercuri, de Guvern, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax.

 

Zile libere în 2013

Ziua Internațională a Muncii
– 1 mai  » miercuri
– 2 mai  » joi
– 3 mai  » vineri

Paștele
– 5 mai  »  duminică
– 6 mai  »  luni

Rusaliile
– 23 iunie  »  duminică
– 24 iunie  »  luni

Adormirea Maicii Domnului
– 15 august  »  joi

Sfântul Andrei
– 30 noiembrie  »  sâmbătă

Ziua Națională a României
– 1 decembrie  »  duminică

Crăciunul
– 25 decembrie  »  miercuri
– 26 decembrie  »  joi

Sursa: Realitatea.net