Vaslui: primul judet fãrã centre de copii din România

Articol publicat de Echipa SmileFM la 16 mai 2019

Dupã aproape douã decenii de eforturi si proiecte încununate de succes, conducerea Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui afirmã cã, la acest moment, toate centrele de copii sunt închise, cu adevãrat o premierã nationalã. 

armeanu

 

“Suntem primul judet din România fãrã centre de copii. Toti copiii din sistemul nostru de protectie sunt cazati în apartamente, locuinte de tip familial si centre de zi”, spune Ionel Armeanu Stefãnicã.

În urmã cu 18 ani, atunci când a ajuns la conducerea Directiei, Armeanu a gãsit o situatie alarmantã, cu 1.400 de copii în centre si 400 în asistentã maternalã, scrie  vremeanoua.ro.

“Acum, situatia este diferitã. Avem în jur de 1.400 de copii în asistentã maternalã si doar 200 în apartamente, locuinte de tip familial sau centre de zi. Rezultatul de astãzi, care ne face sã fim primul judet din tarã fãrã centre de copii se datoreazã muncii pe proiecte, a ajutorului primit de la autoritãtile locale si judetene, dar si perseverentei echipei de la Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului. Mã bucur sã spun cã foarte multi copii au crescut în familii, în cei 18 ani de când am pornit acest proiect, au ajuns la vârsta la care merg la studii în licee si facultãti, îsi fac un rost în viatã”, spune directorul general al DGASPC Vaslui.