Vasluiul a pedalat!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 16 aprilie 2018

Peste 500 de iubitori de mișcare în aer liber, de la 4 la 75 de ani, au participat la cel mai mare eveniment de ciclism desfășurat vreodată în județul nostru. Organizată de Primăria Vaslui, Serviciului Rutier al Poliției Județean și clubul local de ciclism, dar și cu contribuția principalului sponsor Apisrom, acțiunea s-a intitulat sugestiv ”Vasluiul pedalează” și a avut ca principal scop promovarea unui stil de viață sănătos, prin mișcarea în aer liber cu bicicleta.

vasluiul pedaleaza

 

La inițiativa șefului Serviciului Rutier Vaslui, Sergiu Anton, sute de bicicliști, de la cei de grădiniță până la pensionari, au umplut Centrul Civic al municipiului reședință în cadrul primului eveniment ciclist din acest an intitulat ”Vasluiul pedalează”. Participarea a fost atât de numeroasă încât a luat prin surprindere chiar și pe organizatori, care se așteptau la 250 de cicliști, adică jumătate din câți au fost în realitate.

După adunarea în Piața Civică, majoritatea cicliștilor au pornit într-un tur al orașului pe o distanță de câțiva kilometri, pe traseul Centru – Crucea Gării – Traian – Donici – Nicolae Iorga – Ștefan cel Mare – Silver Mall – Ștefan cel Mare – Centru. Peste 100 de cicliști cu vârsta sub 18 ani au rămas în Piața Civică pentru a participa la concursul de îndemânare. La finalul acțiunii, toți participanții au primit diplome și miere de albine de la sponsorul Apisrom. De asemenea, în urma unei tombole, o parte dintre cicliști s-au putut bucura și de unele cadouri, constând în consumabile pentru întreținerea bicicletelor.

Nu în ultimul rând, organizatorii au deschis și un registru al cicliștilor, în care se pot înscrie bicicletele, în schimb oferindu-se un sticker rezistent, ca măsură de siguranță în caz de furt. Pe toată perioada activității, atmosfera a fost întreținută de o formație locală de muzică.

Următorul eveniment al cicliștilor din Vaslui va fi organizat pe 12 mai și va fi dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor, care sunt invitate să participe îmbrăcate în ie tradițională.

sursa:estnews