Vesti proaste pentru soferii vasluieni care transmit live în timp ce conduc, începând cu 12 octombrie

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 octombrie 2019

Începând din aceastã sâmbãtã, intrã în vigoare interzicerea utilizãrii de cãtre soferi, în timp ce conduc, a telefonului mobil sau a oricãrui dispozitiv care poate face înregistrãri foto/video. Sancțiunea pentru nerespectarea legii este de la 6 la 8 puncte amendã (în prezent de la 870 de lei la 1160 lei) si 4 puncte penalizare.

 

telefon volan

„Respectã legea! Ai timp de telefon dupã ce ai oprit roata! Urmeazã si alte noi reglementãri, asa cã stai aproape!”, este mesajul politistilor de la Rutierã.

Prin noile reglementãri este interzisã ținerea în mânã sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât si a oricãrui dispozitiv mobil prevãzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de cãtre conducãtor, în timpul conducerii vehiculului aflat în miscare, potrivit vremeanoua.ro.

Mai mult decât atât, în momentul în care conducãtorul unui autovehicul încalcã o regulã privind circulația vehiculelor în timp ce ține în mânã sau foloseste telefonul ori un alt dispozitiv mobil, va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendã si suspendarea exercitãrii dreptului de a conduce pe o perioadã de 30 de zile. În plus, cei care preferã sã circule pe drumurile patriei cu biciclete sau trotinete electrice sunt la rândul lor vizati de aceste modificãri.

Politia Românã a postat pe Facebook un mesaj care îi învatã pe soferi cum sã foloseascã navigatia dupã 12 octombrie, datã de la care intrã în vigoare noile prevederi care modificã legislatia rutierã.