Victima unui accident rutier abandonată în stop cardio-respirator de prietenii cu care se afla în autoturism

Articol publicat de Echipa SmileFM la 7 august 2019

Un accident teribil a avut loc marţi, 6 august, seara, pe un drum comunal din comuna Banca judeţul Vaslui. Un bărbat de 43 de ani, grav rănit în accident, a fost abandonat de prietenii cu care se afla în autoturism.
accident

Din primele informaţii, autoturismul era condus de un bărbat de 48 de ani, care pe fondul vitezei excesive, pe raza satului Gara Banca, a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat într-un cap de pod.  În urma impactului violent, pasagerul aflat pe bancheta din dreapta şoferului a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis grav, rămânând încarcerat.

După impact, conducătorul auto şi alţi doi pasageri din autoturism au abandonat maşina şi prietenul care agoniza fugind de la locul accidentului. Martorii au fost cei care au sunat la 112.

La faţa locului a fost dirijată iniţial o autospecială a Serviciului Judeţean de Ambulanţă, ulterior în sprijinul echipajului fiind trimis şi un echipaj SMURD.

”La faţa locului a fost găsit un bărbat în stop cardio-respirator, ceilalţi pasageri au părăsit autoturismul. Pacientul a răspuns manevrelor de resuscitare, însă starea sa este foarte gravă, prognosticul fiind unul rezervat. A fost transferat în comă de gradul patru la spitalul din Bârlad”,a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Spituaţii de Urgenţă Vaslui.

Echipajul de poliţie deplasat la locul accidentului l-a identificat pe conducătorul auto, un bărbat de 49 de ani, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării alcoolscopice, s-a constatat că acesta avea 0,34 alcool pur în aerul expirat.

Citeste mai mult: adev.ro/pvtvvj