Viitoarele mame din Vaslui vor primi cutia “Primul Zâmbet”, cu lucruri necesare bebelusilor

Articol publicat de Echipa SmileFM la 6 noiembrie 2018

Veste bunã pentru viitoarele mãmici din Vaslui. Spitalul Judetean a fost inclus în proiectul “Primul Zâmbet”, care oferã proaspetelor mãmici sprijin încã din primele clipe de viatã ale nou-nãscutului. Astfel, acestea vor primi cutii complete cu lucruri necesare bebelusilor, esentiale pentru primele sãptãmâni de viatã. Acestea contin haine pentru copii din colectia Kuniboo, produse de igienã si îngrijire din gama bevola® baby, concepute special pentru pielea sensibilã a celor mici (sampon delicat, ulei de îngrijire si servetele umede), scutece K-Classic, brosuri cu informatii utile din partea Salvati Copiii si alte lucruri necesare bebelusilor.

 

newborn-baby-at-hospital_sjbpbf

 

Proiectul cutiilor “Primul Zâmbet” are la bazã conceptul cutiei finlandeze (The Finnish Box), oferitã de guvernul Finlandei tuturor mamelor însãrcinate în ultimul trimestru si care contine diverse lucruri necesare primelor zile din viata nou-nãscutului.

Mai mult, cutia finlandezã este si o politicã publicã de sãnãtate care a înregistrat rezultate extraordinare în scãderea mortalitãtii infantile în aceastã tarã. În prezent, Finlanda are cea mai micã ratã a mortalitãtii infantile din Europa: 1,7 decese la 1000 de nãscuti vii, în timp ce, la nivelul României, aceasta este cea mai ridicatã din Europa, cu o valoare de 7 la mie, dublu fatã de media Uniunii Europene care a ajuns la 3,6 la mie, conform datelor Institutului National de Statisticã, scrie   vremeanoua.ro.

Proiectul este implementat de Kaufland România, în colaborare cu Organizatia Salvati Copiii. „Copiii înseamnã viitorul unei natii. Ne dorim ca toti copiii României sã se bucure de un start cât mai bun în viatã si sã ajutãm, în acelasi timp, tinerele mame. Stim cã primele zile din viata de pãrinte sunt coplesitoare, de aceea Kaufland România, alãturi de Organizatia Salvati Copiii, doreste sã ajute proaspetele mame sã se bucure de Primul Zâmbet si sã stie cã toti copiii se nasc egali, indiferent de locul sau mediul în care vin pe lume”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.