Weekend prelungit de Adormirea Maicii Domnului

Articol publicat de Echipa SmileFM la 11 august 2017

Luni, 14 august, și marți, 15 august, toate instituțiile publice din județ vor fi închise. Potrivit Legii nr. 202/2008, Adormirea Maicii Domnului, marcată pe 15 august, este declarată sărbătoare legală în care nu se lucrează.

zile-libere-relaxare-vacanta

 

Cum funcționarii publici ar fi trebuit să vină la serviciu în ziua de luni, pentru ca apoi să stea acasă, guvernul a adoptat o hotărâre prin care a declarat zi liberă și data de 14 august, dar aceasta va fi recuperată.
Tot într-un weekend prelungit se vor afla și cabinetele medicilor de familie și policlinicile. Chiar și secțiile de poliție vor avea liber, însă continuitatea va fi asigurată de personalul de serviciu. Doar spitalele vor fi deschise populației, dar nu în totalitate. Medicii vor lucra după programul obișnuit de weekend.
„Ca la orice sărbătoare legală, Compartimentul de Primire Urgențe va sta la dispoziția pacienților, iar celelalte secții vor funcționa prin intermediul liniilor de gardă. În rest, personalul administrativ va avea liber. De miercuri, 16 august, programul va reveni la normal”, a declarat Adrian Gheorghiu, responsabil mass-media în cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad.

sursa:obiectivvaslui.ro