Zeci de jandarmi vasluieni ar putea trece la IPJ, ca sefi de post

Articol publicat de Echipa SmileFM la 4 octombrie 2019

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne sustine cã a gãsit solutia pentru a acoperi deficitul de posturi de politisti din mediul rural. 

jandarmi

 

La Vaslui, în mai multe rânduri, persoane cu functii importante au acuzat faptul cã posturile de politie functioneazã doar cu program de zi, potrivit vremeanoua.ro.

„În toate comunele din judetul Vaslui posturile Politiei Rurale se închid la ora 16:00. Politistii lucreazã conform acestui program, si pleacã acasã. Majoritatea politistilor fac naveta la oras si pânã în ziua urmãtoare nu mai este nimeni la post. Bãtrânii trãiesc permanent cu fricã, cã poate intra cineva peste ei în gospodãrii”, acuza, recent, un lider al pensionarilor din judet.

Solutia gãsitã de conducerea MAI ar fi transferul a 10.000 de jandarmi cãtre Politia Nationalã.

Zeci de jandarmi de la IJJ Vaslui vor ajunge sefi de post sau adjuncti la posturile rurale, mai ales acolo unde nu existã decât unul sau doi politisti.

Surse din Ministerul de Interne sustin cã o astfel de mãsurã ar face ca Jandarmeria sã piardã aproape jumãtate din personal, ceea ce ar face imposibilã desfãsurarea misiunilor proprii.