Ziua Națională chiar a fost frumoasă!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 4 decembrie 2017

În județ, Ziua Națională a fost sărbătorită așa cum se cuvine de cetățeni și autorități. Mii de vasluieni, bârlădeni și hușeni au fraternizat în centrele civice ale municipiilor.

Ziua-Nationala-Vaslui

 

Vasluienii au ieșit în număr mare la festivitățile dedicate Zilei Naționale a României. Vineri, în municipiul reședință, aproximativ 2.000 de persoane au fost în centrul orașului.

”Trebuie să ne amintim că am rămas pe aceste meleaguri pentru că, indiferent cât de mari au fost loviturile primite, am găsit de fiecare dată puterea să ne ridicăm și să mergem mai departe. Este de ajuns să-l evocăm pe generalul Ioan Rășcanu, fost primar, deputat și prefect al Vasluiului, care s-a aflat în fruntea infanteriștilor români în Primul Război Mondial, ca să ne dăm seama că strămoșii noștri au murit cu credința că jertfa lor nu a fost în zadar. Astăzi, mândri de a ne fi născut pe aceste meleaguri, uniți de aceleași sentimente și idealuri cu cei ce au înfăptuit Marea Unire, ne simțim datori să păstrăm moștenirea ce ne-a fost lăsată și să o transmitem mai departe generațiilor viitoare. La mulți ani, dragi vasluieni! La mulți ani, România!”, a declarat prefectul Eduard-Andrei Popica.

Festivitățile au început cu un ceremonial religios, urmat de depuneri de coroane la statuia lui Ștefan cel Mare, finalul aparținând unei miniparade a Ministerului Afacerilor Interne și Garnizoanei Bârlad.

Încântat de numărul mare de participanți în centrul Vasluiului, PS Ignatie, episcopul Hușilor, a cuvântat despre importanța zilei de 1 Decembrie: ”Acest moment din istoria poporului român este un mare dar de la Dumnezeu și unicul eveniment din istoria țării noastre care este produsul exclusiv al proniei cerești”

După o pauză de un an, Primăria Bârlad a oferit din nou fasole cu cârnați și pahare cu vin fiert localnicilor prezenți în centrul orașului cu ocazia manifestărilor prilejuite de împlinirea a 99 de ani de la Marea Unire. Oalele cu tradiționalul preparat culinar au fost aduse de personalul Cantinei de Ajutor Social și împărțite bârlădenilor începând cu ora 13.

Sute de hușeni s-au adunat, vineri dimineață, în fața Parcului Rodina din oraș, pentru a asista la evenimentele dedicate Zilei Naționale. La ora 9.30, primarul Ioan Ciupilan, prefectul Eduard Popica, președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, și conducerea unității militare hușene au primit onorul.

sursa:obiectivvaslui.ro