sâmbătă, 14 decembrie , 2024

Se anunță un concurs „interesant”: 191 de profesori „se bat” pentru 191 de fotolii de director!

În urma verificării dosarelor depuse de cei 203 profesori interesați de fotoliile de director și director adjunct din unitățile școlare vasluiene, comisia județeană de organizare a concursului a respins 12 dosare, fiind validate 191. Adică exact câte posturi de conducere sunt vacante la nivelul județului.

După aproape cinci ani de la precedentul concurs, Ministerul Educației a declanșat, la jumătatea lunii septembrie, procedura de organizare a unui nou concurs pentru ocuparea fotoliilor de director și director adjunct din unitățile școlare. La nivelul județului Vaslui, au fost vacantate 147 de fotolii de director și 44 de director adjunct în grădinițele, școlile și liceele din urban și rural.

Așa cum prevede calendarul concursului, cadrele didactice care au îndeplinit condițiile impuse prin Metodologie și care sunt interesate de un post de conducere s-au putut înscrie între 15 – 26 septembrie, după care, între 27 – 29 septembrie, comisia județeană le-a verificat dosarele, iar pe 30 septembrie a fost afișată lista cu candidații admiși la evaluarea dosarelor.

În cazul județului nostru, pe cele 191 de fotolii vacante, „s-au bătut” 203 profesori. Însă, în urma verificării documentelor depuse de aceștia, numai 191 au fost validate pentru a merge în etapa următoare. Adică același număr ca și în cazul posturilor de conducere scoase la concurs. Teoretic, acest lucru înseamnă că fiecare candidat are locul sigurat.

Practic, însă, lucrurile nu stau deloc așa. În primul rând, la acest moment nu se știe dacă fiecare funcție de conducere are corespondent în rândul candidaților, întrucât vorbim de 147 de fotolii de director și 44 de director adjunct, iar majoritatea profesorilor să vizeze în special funcțiile de director principal. La fel cum nu se știe, încă, dacă sunt candidați care au optat pentru mai multe funcții sau dacă sunt funcții (în special în comune îndepărtate de centrele urbane) pentru care nu și-a depus nimeni dosarul. Nu în ultimul rând, este posibil ca o parte dintre profesorii admiși în etapa verificării dosarelor să pice la proba scrisă ori la interviu.

În continuare, calendarul prevede că, între 4 – 6 octombrie, se vor remedia eventualele erori făcute la etapa de înscriere în platforma informatică a candidaților, iar pe 7 octombrie se va afișa lista actualizată a candidaților admiși la evaluarea dosarelor. Ulterior, pe 13 octombrie, se va face repartizarea candidaților pe centre de concurs. Proba scrisă se va desfășura pe 15 octombrie, tot în aceeași zi fiind programată și afișarea rezultatelor. Între 15 – 17 octombrie, vor fi depuse eventualele contestații, acestea urmând să fie soluționate între 18 – 20 octombrie. Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate pe 20 octombrie.

Ulterior, între 21 – 27 octombrie, se va face înregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de  opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ ce necesită avize suplimentare. După aceea, pe 12 noiembrie, va fi publicat graficul de desfășurare a interviurilor, acestea urmând să fie susținute efectiv între 15 noiembrie – 8 decembrie. Urmează depunerea și soluționarea eventualelor contestații (16 noiembrie – 10 decembrie) și exprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii / unităţi de învăţământ (13 decembrie). Nu în ultimul rând, pe 17 decembrie, vor fi validate rezultatele finale, iar între 20 – 22 decembrie, vor fi emise deciziile de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

Trebuie spus că, la nivel național, au fost vacantate 8.652 de funcții de conducere, dintre care 6.231 de director și 2.421 de director adjunct, pentru carea u fost depuse 9.221 de dosare.

Sursa : http://www.monitoruldevaslui.ro/2021/10/se-anunta-un-concurs-interesant-191-de-profesori-se-bat-pentru-191-de-fotolii-de-director/

Vezi si

Maria Kenzo lansează piesa „Atunci când ne iubeam”

Interpreta Maria Kenzo , originară din București, dar stabilită de ani buni în Germania, anume …