Câți ani de viață ne poate oferi o singură oră de mers pe jos (studiu). „Trebuie să ne dăm seama cum să facem acest lucru aici”

Într-o lume agitată, ideea de a face mai multă mișcare în viața de zi cu zi poate fi adesea lăsată deoparte. Dar există un motiv pentru regândirea priorităților, potrivit CNN. A deveni la fel de activ ca primii 25% din populația americană înseamnă a-ți prelungi viața cu cel puțin cinci ani, potrivit unui nou studiu publicat joi în British Journal of Sports Medicine.

„Am fost surprins să aflu că pierderea de ani din viață în SUA din cauza nivelului scăzut de activitate fizică ar putea egala cu fumatul și hipertensiunea arterială”, a declarat prin e-mail autorul principal al studiului, Dr. Lennert Veerman, profesor de sănătate publică la Facultatea de Medicină și Stomatologie de la Universitatea Griffith din Australia. Multe studii au examinat legăturile dintre activitatea fizică și longevitate. De fapt, cercetarea lui Veerman a fost inspirată de un studiu din 2019 care a constatat că riscul de deces prematur scade cu cât participanții fac mai multă activitate fizică, a spus el. Nivelurile de activitate din acel studiu au fost măsurate cu accelerometre – dispozitive portabile de urmărire a activității. Studiul din 2019, împreună cu altele, a arătat deja că, atunci când este măsurată cu accelerometrie, relația dintre activitatea fizică și moartea prematură este de două ori mai puternică în comparație cu nivelurile măsurate prin sondaje sau chestionare, a spus Veerman. „M-am întrebat cum se va traduce acest lucru în speranța de viață și cât de mult timp de viață suplimentar ar putea aduce o singură oră de mers pe jos”, a adăugat Veerman. Pentru a afla, autorii ultimului studiu au utilizat datele privind activitatea fizică capturate de accelerometrele de șold purtate – timp de cel puțin 10 ore în patru sau mai multe zile – de adulții care aveau vârsta de cel puțin 40 de ani când au participat la National Health and Nutrition Examination Survey din 2003 până în 2006.

Constatările se bazează pe acest grup de vârstă, deoarece ratele mortalității dependente de activitate sunt stabile până la vârsta de 40 de ani; după aceea, acestea variază. Iar motivul utilizării datelor de activitate vechi este coerența metodologică cu studiul din 2019, au declarat autorii. Echipa a construit apoi „un tabel al vieții” – o modalitate de a arăta probabilitățile ca populațiile să trăiască sau să moară până la o anumită vârstă. Acest tabel de viață s-a bazat pe datele privind mortalitatea pentru 2017 ale Centrului Național pentru Statistici de Sănătate, despre care autorii au presupus că sunt legate de nivelurile de activitate din 2003-2006. Pe baza acestor informații, autorii au proiectat în viitor câte persoane din populația SUA din 2019 ar supraviețui în următorii ani în funcție de nivelurile de activitate și câtă viață suplimentară ar putea câștiga prin creșterea acestora. Ei au constatat că a fi la fel de activ ca cea mai puțin activă pătrime a populației ar duce la o pierdere de 5,8 ani a speranței de viață pentru bărbați și femei, coborând speranța de naștere de la aproximativ 78 la aproximativ 73. Iar dacă toți americanii cu vârsta de peste 40 de ani ar fi la fel de activi ca și pătrimea superioară, speranța de viață ar fi de 83,7 ani, ceea ce reprezintă o creștere de 5,3 ani. Totalul nivelurilor de activitate din quartila inferioară au fost găsite ca fiind echivalente cu mersul pe jos timp de 49 de minute la o viteză de circa 3 mile 4,8 kilometri pe oră zilnic. Nivelurile totale de activitate în a doua, a treia și a patra cea mai mare cuartilă au fost echivalente cu 78, 105 și, respectiv, 160 de minute. Echipa a investigat, de asemenea, care ar putea fi beneficiile la nivel individual, mai degrabă decât la nivel de populație – constatând că, dacă cei care sunt cei mai puțin activi ar avea un plus de 111 minute de activitate pe zi, aceștia și-ar putea prelungi viața cu până la 11 ani.

Constatările „sugerează ceea ce știam deja, și anume că activitatea fizică este esențială pentru îmbunătățirea rezultatelor medicale (și) a longevității”, a declarat Dr. Andrew Freeman, director de prevenire cardiovasculară și wellness la National Jewish Health din Denver, care nu a fost implicat în studiu. (Freeman este, de asemenea, consilier medical pentru WeWard, o aplicație de urmărire a activității care stimulează, de asemenea, utilizatorii să se miște, permițându-le să acumuleze puncte pe care le pot răscumpăra pentru premii sau donații caritabile. El nu a primit nicio compensație financiară). Proiectarea beneficiilor unei mișcări mai intense Metoda de modelare a autorilor este puternică, dar are limitările sale, deoarece se bazează pe datele existente și oferă estimări care sunt în mare parte teoretice, a declarat Dr. Peter Katzmarzyk, director executiv asociat pentru populație și științe de sănătate publică la Centrul de Cercetare Biomedicală Pennington al Universității de Stat din Louisiana, prin e-mail. Katzmarzyk nu a fost implicat în studiu. Autorii au admis că există unele dovezi că aderarea la liniile directoare privind activitatea fizică în Statele Unite s-a îmbunătățit de la mijlocul anilor 2000, ceea ce înseamnă că proiecțiile lor privind speranța de viață ar putea fi supraestimate.

Nivelurile de activitate ale participanților la studiul din perioada 2003-2006 au fost, de asemenea, măsurate la un singur moment în timp, ceea ce nu poate ține cont de schimbările survenite de-a lungul vieții lor. Dar cercetătorii au sugerat deja modul exact în care mișcarea ar putea fi legată de longevitate.

„Inactivitatea fizică este asociată cu dezvoltarea mai multor boli, inclusiv boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet și mai multe tipuri de cancer”, a declarat Katzmarzyk. „A fi activ fizic vă reduce riscul de a dezvolta aceste afecțiuni și de a muri din cauza lor.” Profitați de oportunitățile de a vă mișca Dacă ideea de a deveni mai activ pare descurajantă, să știți că nivelurile de activitate ale participanților la studiul din 2003-2006 nu proveneau numai din exerciții fizice. Ei au purtat dispozitive de urmărire pe șolduri timp de cel puțin 10 ore de veghe în mai multe zile, ceea ce înseamnă că dispozitivele au înregistrat și mișcările necesare pentru viața de zi cu zi. Găsiți mai multe momente pentru a vă mișca pe parcursul zilei. În timp ce mâncarea se încălzește, faceți câteva genuflexiuni sau o tură în jurul clădirii în care lucrați, în loc să dați scroll pe rețelele sociale.

Când faceți comisioane, parcați cât mai departe de magazine. Bei o cafea cu un prieten? Discutați în timpul unei plimbări în parc, în loc să stați în cafenea. Birourile în picioare sau benzile de alergare de birou pot fi foarte utile la locul de muncă, a spus Freeman. Adulții au nevoie de cel puțin 150 până la 300 de minute de activitate aerobică moderată sau 75 până la 150 de minute de exerciții aerobice viguroase pe săptămână, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Fiecare mișcare contează, a spus Veerman, așa că nu vă puneți pe gânduri dacă nu îndepliniți recomandările. Studiul a constatat un efect de randament descrescător, așa că a face exerciții timp de 23 de ore pe zi nu înseamnă că veți trăi veșnic, a spus Freeman. În plus, „observațiile autorilor cu privire la îmbunătățirea infrastructurii pietonale … sunt esențiale”, a declarat Freeman, care a adăugat că pacienții care se întorc din călătorii în Europa îi spun adesea că au făcut 10.000 sau 20.000 de pași zilnic. „Trebuie să ne dăm seama cum să facem acest lucru aici, în Statele Unite”, a spus el, „deoarece cheltuielile noastre cu asistența medicală sunt complet nesustenabile”. Reducerea dependenței de mașini necesită o acțiune colectivă și o planificare pe termen lung, dar toată lumea poate pleda pentru această schimbare, iar unele persoane sunt deja poziționate pentru a contribui la realizarea acesteia, a spus Veerman.

Vezi si

Concediu simultan pentru ambii părinți în familiile cu gemeni, tripleți sau multipleți. Care sunt beneficiile

Senatul a adoptat marți, tacit, un proiect de lege care prevede acordarea simultană a concediului …

Comments are closed.