Controale la agenții economici din județ: s-au dat amenzi de peste 43.000

Polițiștii de investigare a criminalității economice au desfășurat, zilele trecute, activități pentru combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Aceștia au constatat infracțiuni prevăzute de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator și reproducerea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe fără autorizarea sau consimțământul titularului. Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 48 de agenți economici, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 43.000 de lei.

Dintre cele 29 de sancțiuni contravenționale, 12 au fost aplicate pentru abateri prevăzute și sancționate de O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, șapte sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 6 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe și patru sancțiuni prevăzute și sancționate de O.G. 99 din 2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

Totodată, au fost confiscați peste 2.900 de lei și indisponibilizate bunuri în valoare de peste 300 de lei pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …

Comments are closed.