Curiozități despre zodii. Ce zodie înșală des, care este semnul zodiacal sensibil și ce înseamnă Mercur retrograd?

Omul a fost preocupat dintotdeauna de cum va arăta viitorul său. Drept urmare, foarte multe persoane s-au îndreptat și încă o fac spre știința denumită astrologie. Cei mai mulți dintre aceștia consultă horoscopul, considerând că în felul acesta pot afla ceea ce li se va întâmpla în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

 

Ce trebuie să știi despre horoscop?

 • În anul 2018, circula în mediul online un raport al FBI, în care se spunea că persoanele născute în semnul zodiacal Rac sunt periculoase. Agenția a negat orice legătură cu documentul respectiv, susținând că este un fals.
 • Cel mai vechi horoscop datează din 29 aprilie 410 înainte de Hristos. Acest lucru dovedește că oamenii au fost preocupați încă din cele mai vechi timpuri de astrologie.
 • Potrivit unui sondaj din Marea Britanie realizat în anul 2013, pe 10.000 de femei, semnul zodiacal Leu este cel mai preocupat de felul cum arată și merge cel mai des la sală.
 • În Japonia, lumea întreabă mai degrabă ce grupă de sânge ai decât ce zodie ești. Potrivit „Very Well Health”, pseudoștiința poate fi urmărită încă din 1930, când un profesor pe nume Tokeji Furukawa a sugerat posibilitatea că ar putea exista o corelație între tipurile de sânge și anumite trăsături. Se crede că oamenii cu grupa de sânge „A” sunt creativi și încăpățânați, în timp ce cei cu „O” sunt încrezători și egocentriști.
 • În anul 2011, un manager a refuzat să angajeze persoane născute în zodiile Fecioară și Scorpion, susținând că sunt prea tupeiste și critice.
 • Într-o cercetare efectuată de postul de desene animate Cartoon Network, în 2009, a fost evidențiat faptul că persoanele născute în zodia Săgetător, au cele mai mari șanse să ajungă vedete mondiale. Astfel, au fost evidențiate starurile Britney Spears, Scarlett Johansson și Donny Osmond.
 • Conform unei statistici din Australia, persoanele născute în zodia Leu sunt cei mai slabi şoferi din lume. Surprinzător sau nu, felul în care s-a ajuns la această decizie are în spate o logică. Serviciul australian de închiriat mașini „Go Get” a analizat informațiile proprii despre 100.000 dintre clienții săi, în anul 2017, și a observat că persoanele născute în zodia Leu au avut cele mai multe încălcări ale traficului. De partea cealaltă, Berbecii sunt cei mai atenți șoferi, cu cel mai mic număr de abateri de la regulile de circulație.
 • Dintre toate semnele astrologice, Capricornii au cele mai multe conturi pe site-urile de întâlniri. Drept urmare, se crede că persoanele aflate sub acest semn zodiacal sunt cele mai predispuse la a-și înșela partenerul/partenera.
 • O analiză astrologică a arătat că cei mai mulți miliardari din lume se află în zodia Balanță.
 • Sunt șanse mari ca zodia pe care credeai că o ai să nu fie cea corectă. Principalul motiv pentru care semnele astrologice nu se aliniază cu zodiacul este din cauza unei mișcări în axa de rotație a Pământului numită precesiune. Ca urmare a rotației sale, Terra se umflă ușor la ecuator. Gravitația Lunii și a Soarelui trag de umflătură, ceea ce face ca Pământul să se balanseze. Această mișcare face ca axa de rotație a Pământului, care este linia centrală în jurul căreia se rotește, să se balanseze într-un cerc lent pe parcursul a 25.800 de ani. Drept urmare, mișcarea modifică vederea zodiacului de pe Pământ, făcând constelațiile să pară că alunecă spre est, aproximativ un grad.
 • Deși a devenit un lucru banal și nu este considerat un păcat acum, un catolic proeminent, matematicianul Aquila Ponticus, a fost excomunicat din Biserică în anul 120 d. Hr. pentru că practica astrologia. Unii papi catolici, din Evul Mediu, chiar au denunțat oficial astrologia pentru a-i descuraja pe credincioși să se îndrepte către această pseudoștiință.
 • Nu se știe cu exactitate cum a apărut ideea de a privi spre stele și a-ți citi viitorul. Potrivit unor cercetări, se presupune că ipoteza ar fi avansat în perioada în care oamenii realizau desene în peșteri, acestea arătând că omul este conectat cu natura și cu animalele într-un mod divin.
 • Astrologul elvețian Karl Ernst Krafft a fost arestat când s-a descoperit că a făcut o predicție despre Adolf Hitler care s-a adeverit. Folosind stele, el a prezis că la un moment dat în noiembrie 1939, viața liderului nazist va fi în pericol. După câteva zile, o bombă destinată liderului nazist a explodat într-o berărie din München, unde susținea un discurs.
 • Trecând printr-o listă a celor mai notorii ucigași în serie din America, două zodii ies în evidență deasupra tuturor celorlalte: Peștii și Gemenii. Peștii sunt cunoscuți pentru că sunt singuratici, iar Gemenii pentru farmecul lor – două caracteristici întâlnite frecvent la ucigașii în serie.
 • De ani buni, astrologia ne vorbește despre 12 semne zodiacale mari și late care-și au corespondența în aștrii cerești. Ei bine, NASA ar fi descoperit un nou semn zodiacal, situat între cel al Scorpionului şi cel al Săgetătorului. Noul semn poartă numele de Ophiuchus, ceea ce s-ar traduce în „Omul cu şarpele”. Se pare că atunci când au inventat zodiacul, babilonienii au lăsat deoparte, în mod intenţionat, cea de-a 13-a zodie, pentru că aceasta nu corespundea calendarului de 12 luni.
 • Astrologia hindusă, provine din India și constă, de asemenea, din 12 semne zodiacale. Cu toate acestea, datele se despart diferit decât în astrologia occidentală, așa că s-ar putea să înveți puțin mai multe despre tine uitându-te și la semnul tău hindus.
 • The New York Times a raportat, în 1988, că prima doamnă a Statelor Unite a Americii, Nancy Reagan, își organiza evenimentele publice după ce studia astrologia.
 • Un sondaj din 2008 a scos la iveală faptul că persoanele născute sub semnele Scorpion, Leu, Rac și Taur au cele mai mari șanse să câștige 100.000 USD sau mai mult anual. La polul opus cel mai mic salariu îl vor avea Vărsătorii și Capricornii.
 • Potrivit astrologiei, persoanele născute sub semnul zodiacal Taur sunt cele mai sensibile.
 • Atunci când „Mercur este în retrograd”, nu înseamnă că Planeta și-a inversat direcția. Adepții astrologiei cred că prezența acestui fenomen duce la neînțelegeri, întâlniri ratate, comunicare neclară și multe alte haosuri interpersonale.
 • Aplicațiile pentru smartphone de astrologie au înregistrat o creștere de aproape 65% a veniturilor din 2018 până în 2019. Doar acele 10 cele mai populare aplicații au încasat 40 de milioane de dolari în 2019.

Sursa:

Curiozități despre zodii. Ce zodie înșală des, care este semnul zodiacal sensibil și ce înseamnă Mercur retrograd?

Vezi si

Ce au căutat românii pe Internet în 2023?

În 2023, românii care au navigat pe Internet au realizat căutări variate de cuvinte cheie, …

Comments are closed.