Să ne prețuim valorile cât Suntem în viață! În urma multiplelor articole de presă care anunțau moartea lui Gabriel Cotabiță, românii au redescoperit și apreciază mai mult piese precum: “Domnișoară nu pleca”, “Dacă n-ai iubi”, “Prima iubire și ultima”. Piese care deși postate cu mult timp în urmă, nu adunau decât câteva mii de vizualizări. Acum, de exemplu “Noapte albastră” are un milion de vizualizări. Același parcurs l-au avut și piesele regretatei Laura Stoica sau scenetele actorului Alexandru Arșinel și ale Stelei Popescu.
Revenim cu un îndemn către conaționali să apreciem oamenii valoroși și care au scris și scriu istorie în cultura românească.
Vă amintim cine a fost marele Gabriel Cotabiță pentru care ține a um doliu o țară întreagă.
Celebrul artist Gabriel Cotabiță s-a stins din viață, după ce a suferit un puternic accident vascular cerebral. Avea 69 de ani.
Anunțul a fost făcut de Ionel Tudor, unul dintre cei mai buni și vechi prieteni ai artistului care a spus:
„Ai plecat, Gabi, și ai lăsat muzică pop românească fără una dintre cele mai mari și mai personale voci! Am fost nu doar colaboratori ci și prieteni din tinerețe! Am lansat împreună piese care au bucurat generații de ascultători (Noapte albastră, Te rog, domnișoară, nu pleca, Și va mai trece-o noapte, Viață e un cazino, Să nu ne spunem adio, Poate că da, poate că nu etc)! Am lansat împreună cu Joey de Alvaré primul CD din România! Am făcut lucruri frumoase împreună, lucruri care nu se pot uită! Am împărțit multe momente ale vieții și carierei noastre împreună!…Te vom păstra mereu în inimile noastre! Dumnezeu să te odihnească în pace și lumina!”, a anunțat compozitorul Ionel Tudor.
„Pe 11 noiembrie, a suferit AVC. Am vorbit cu el după AVC. L-am vizitat la spital, a deschis ochii, mi-a spus: <prietenul meu> și apoi a adormit la loc”, a declarat compozitorul Horia Moculescu, Antena 3 CNN.
Gabriel Cotabiță s-a născut la 1 noiembrie 1955, la Craiova. A iubit muzica de mic copil: îi plăcea rockul, dar a ajuns să cânte muzică uşoară.
Succesul a venit în anul 1986, când a fost contactat de compozitorul Ionel Tudor pentru a-i interpreta o piesă la festivalul de la Mamaia. Din acest moment, s-a dedicat muzicii uşoare.
„Dacă nu aș fi cântat la Mamaia, tot parcursul meu ar fi fost cu totul altfel și în altă direcție. Nu aș fi reușit să ajung așa de cunoscut. (…) Clienții obișnuiau să ceară piese cu dedicație. Într-o seară, a venit un tip la mine, mi-a întins 100 de lei și mi-a cerut să-i cânt <Noapte albastră>. Basistul nostru i-a spus că noi nu cântăm muzică românească, iar tipul respectiv i-a răspuns că piesa nu mai este doar o piesă românească. Este Gabriel Cotabiță. În fiecare seară, clienții cereau <Noapte albastră>, iar Radioul public o difuza dimineața, la prânz și seara. Atunci am realizat ce a însemnat Mamaia pentru mine”, s-a destăinuit artistul, într-un interviu la Adevărul Live.
Gabriel Cotabiţă a trecut printr-o mare cumpănă, în 2015. Atunci, solistul a suferit un infarct, chiar în sala de fitness. După ce s-a trezit din comă, interpretul s-a căsătorit cu Alina Munteanu.
Gabriel Cotabiță a petrecut mai multe zile internat la Spitalul Universitar, după ce a suferit un AVC. Potrivit surselor, artistul a stat în comă timp de mai multe zile.
Comments are closed.