Extinderea Parcului Copou din Vaslui a fost finanțată cu 14,2 milioane de lei

Proiectul european de  extindere a Parcului Copou din municipiul Vaslui au fost finalizat. Reprezentanții Consiliului Local Vaslui au semnat recepția lucrărilor care constau în spații verzi, o fântână arteziană pietonală, zone de recreere modernizate și facilități noi pentru activități în aer liber.

Reamintim că perioada de implementare a proiectului „Reconversia unui teren degradat din zona Copou în zona verde și de agrement” a fost prelungită cu o perioadă suplimentară de 12 luni, până la data de 31 decembrie  2024. Investiția este finanțată în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4.

Cheltuielile estimate pentru finalizarea proiectului ce au fost realizate după data de 31 decembrie 2023 sunt în cuantum de 570.000 lei inclusiv TVA, și au fost susținute din bugetul local.

Consiliul Local Vaslui se angajează să asigure funcționalitatea proiectului după finalizare. Aceasta include alocarea resurselor necesare pentru întreținerea și operarea corespunzătoare a proiectului.

Suma totală alocată pentru execuția proiectului prinvind reconversia unui teren degradat din zona Parcului Copou în zonă verde și de agrement este în valoare de 14.271.546 lei.

Prin proiectul european s-a realizat extinderea Parcului Copou pe o suprafață de 1,6 hectare, teren care se învecinează  cu parcul Copou și strada Andrei Mureșanu. Investiția a vizat reconversia acestui teren nefolosit, care avea gropi adânci de peste doi metri, în urma demolării unor contrucții anterioare.

sursa: estnews.ro

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …

Comments are closed.