FOTO: Lupta împotriva leucemiei are un preț! 200. 000 de euro

Trăim într-o lume în care luptele personale adesea trec neobservate. Uneori, o poveste dramatică, dar în spatele căreia stă o adevărată dovadă de curaj și determinare, atrage atenția întregii comunități. Este și cazul lui Mircea, un tânăr de numai 18 ani, care luptă de doi ani cu cancerul. Lupta adolescentului nu este doar provocare fizică și mentală, ci și una financiară, de 200.000 de Euro! Familia sa a făcut eforturi imense pentru a aduna resursele necesare tratamentului său, dar aceasta este o sarcină copleșitoare. Mircea și familia fac apel la oamenii buni și săritori în a-l ajuta pe acest băiat de doar 18 ani să trăiască!

„Copilul meu a învățat de timpuriu că viața poate fi nedreaptă. La doar 17 ani a fost pus față în față cu un adversar extrem de puternic: leucemia. Lupta lui cu această boală necruțătoare a fost impresionantă. A strâns din dinți, a suportat dureri inimaginabile, grețuri și vărsături. Nu a cedat nicio secundă, deși a stat imobilizat pe un pat de spital luni la rând, fără prieteni, fără colegi, fără oameni dragi alături. Nu îmi ajung cuvintele pentru a descrie curajul și determinarea lui. A fost atât de bucuros când analizele au ieșit curate, când a realizat că îți poate relua viața de adolescent. S-a întors la școală, și-a luat permisul de conducere, s-a mutat singur. Totul părea să revină la normal, după luni de coșmar.” Este mărturia tulburătoare făcută de Aurelia, mama unui adolescent lovit de soartă chiar la început de drum.

După un tratament dificil în anul 2022, familia a sperat că boala a fost învinsă și că vor putea să-și continue viața cu optimism. Din nefericire, realitatea a fost cu totul alta. Boala a revenit cu o forță covârșitoare. „Am simțit fiori din cap până în picioare când Mircea m-a sunat și mi-a spus: Mamaeu iarăși am febrădureri de oase și scuip ceva negru. De cemama? De ce m-a ales pe mine Dumnezeu să sufăr? Ce să îi răspund eu unui copil atât de greu încercat? Am simțit că mă prăbușesc din picioare,” ne-a mărturisit Aurelia.

Tatăl, cu lacrimi în ochi, speră că Mircea va avea susținători…

„După tratamentul agresiv cu citostatice de anul trecut, am depus tot efortul că Mircea să înțeleagă că a biruit boala și este un luptător. L-am sprijinit în orice a vrut să facă. A făcut școala de șoferi, s-a mutat singur. I-am oferit tot ce a dorit, doar să nu își piardă speranța și să uite de boala crâncenă prin care trecuse. Din păcate, fericirea a fost scurtă. Boala a lovit din nou, brusc, și i-a spulberat toate visurile. Dar suntem tari și vom lupta până la capăt. Nu ne pierdem speranța că îl voi vedea din nou sănătos și plin de viață”, ne-a dezvăluit Eugen, tatăl lui Mircea, eforturile disperate depuse pentru a-i păstra fiului său speranța și dorința de a învinge boala.  Lupta adolescentului nu este doar provocare fizică și mentală, ci și una financiară. Familia sa a făcut eforturi imense pentru a aduna resursele necesare tratamentului său, dar aceasta este o sarcină copleșitoare. „Am revenit de urgență în Turcia, la tratament, imediat ce starea lui Mircea s-a deteriorat. Copilul meu este răpus la pat. Totul s-a întâmplat atât de rapid. Viața lui depinde acum de un tratament ce costă nu mai puțin de 200.000 de euro. Nu știu cum o să facem rost de o sumă atât de mare. Nu am reușit să achităm nici datoriile vechi. Am făcut credite, ne-am împrumutat la rude, la prieteni. Nu putem dovedi singuri, eu și soția”, ne-a mărturisit, cu lacrimi în ochi, Eugen Cotoman.

 

 

 

Asociația umanitară face apel…

«În ciuda tuturor obstacolelor, familia lui Mircea nu încetează să spere. Determinați și puternici, ei înfruntă împreună fiecare provocare pe care viața le-a pregătit-o. Este o poveste de iubire, unitate și voință, care ne reamintește cât de prețioasă este viața și cât de important este să fim alături de cei care se luptă cu boli grave. Împreună le putem dovedi, prin donațiile noastre, că pot învinge cea mai temută boală din lume. Orice sumă virată în conturile Asociației „Salvează o inimă” îl aduce pe Mircea cu un pas mai aproape de vindecare. Cancerul nu trebuie să fie o condamnare la moarte, ci doar un obstacol ce poate fi depășit prin efort comun. L-am învins în trecut, îl putem învinge și acum, împreună!», a spus Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă. Pentru donații din partea companiilor, accesați: https://salveazaoinima.ro/mircea-cotoman/

Lupta împotriva leucemiei are un preț: 200. 000 de euro (FOTO)

Vezi si

40 milione de lei pentru modernizarea a două drumuri din Județul Vaslui

Două drumuri județene din județul Vaslui vor fi reabilitate cu finanțare prin Programul Național de …

Comments are closed.