Municipalitatea vasluiană vrea să taie panglica pe strada Traian în august, înainte de Zilele Vasluiului

Strada Traian ar trebui să fie gata până la Zilele Vasluiului, în luna august, anunță conducerea Primăriei, care speră să taie panglica în această vară pe bulevardul complet modernizat și adus la standarde europene. Din păcate, lucrările sunt cumva întârziate, și nu din vina constructorului, Viacons Rutier Huși.

”Nu vreau să acuz pe nimeni, dar mereu apare câte o problemă pe strada Traian. A intervenit acum operatorul de gaze, au intervenit cei de la Electromontaj, pentru realizarea stâlpilor de troleu, Noi am terminat frezarea stratului vechi de asfalt, așteptăm acum să se termine intervențiile de pe Traian.

Aș vrea să-mi cer scuze pentru disconfortul creat, știu că nu e confortabil să circuli acum pe Traian, pentru termenul care se prelungește, pentru că zilele următoare ar fi trebuit să predăm lucrarea”, explică ing. Ioan Ciomaga, managerul general al Viacons Rutier.

În aceste zile, pe Traian se execută o lucrare de anvergură a operatorului Gaz Est, fiind mutate conducte, pentru a face loc stâlpilor de troleibuz. Vina pentru neincluderea acestei lucrări în documentele inițiale, susține conducerea companiei Gaz Est, ar fi a proiectantului lucrării, cel care nu a mers la fața locului, să vadă situația de fapt de pe Traian, ci a stat și a făcut proiectarea din birou.

Din omisiune, proiectantul și executantul proiectului având ca obiect noile trasee de troleu din municipiul Vaslui NU au prevăzut această deviere de conducte. Întrucât, în teren, s-a constatat necesitatea amplasării a 8 stâlpi de pe linia de troleu pe traseul conductelor de alimentare cu gaze naturale, se impune devierea de urgență a celor două conducte principale”, susține compania Gaz Est.

Una peste alta, vasluienii mai au de așteptat puțin și vor circula în condiții moderne pe Traian. Rămâne de văzut dacă se va mai parca pe banda 1, cea despre care se spune că va fi alocată strict circulației autobuzelor și troleibuzelor.

Sursa:

Municipalitatea vasluiană vrea să taie panglica pe strada Traian în august, înainte de Zilele Vasluiului

 

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …

Comments are closed.