O toxiinfecție alimentară a omorât trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

În județul Vaslui, trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit după un prânz pe bază de pește asigurat de o mănăstire din localitate.

Un alt pacient este în stare gravă, iar aproximativ 30 dintre aceștia au fost transportați de urgență la unități medicale din teritoriu.

Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă și Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui au mobilizat mai multe resurse în acest caz, după cum a precizat purtătorul de cuvânt, Marius Stanciu:

Marius Stanciu: Pentru gestionarea optimă a situației apărută la Spitalul de Psihiatrie din localitatea Murgeni, în urma căreia mai mulți pacienți au prezentat o stare alterată de sănătate, a fost dispusă măsura alocării resurselor necesare evaluării acestora și transportul la spital pentru investigații amănunțite de specialitate. Din nefericire, pentru trei dintre bolnavi, care se aflau în stop cardiorespirator, a fost necesară aplicarea manevrelor salvatoare de viață, însă aceștia au fost declarați decedați. O altă persoană aflată în stare comatoasă a fost transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe Bârlad. Din datele furnizate de echipajele medicale, au fost identificați alți 29 de pacienți conștienți, care prezintă simptomatologie specifică.

A fost anunțată Direcția de Sănătate Publică Vaslui care a început o anchetă în acest caz. Probe din alimente au fost preluate și direcționate către INSP- Centrul de Sănătate Publică din Iași pentru analize microbiologice.

La Spitalul din Murgeni sunt internate peste o sută de persoane.

sursa: Rador.ro

Foto: Agerpres

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …

Comments are closed.