Planta de interior care ține țânțarii la distanță. Nu te vor mai deranja niciodată

Plantele au rolul de a ne înfrumuseța apartamentele, casele, curțile, însă unele au și niște beneficii extraordinare. Așadar, care este planta de interior care ține țânțarii la distanță. Astfel, nesuferitele insecte nu te vor mai deranja niciodată.

Plantele de interior care fac țânțarii să dispară. Sunt plante carnivore

Plantele ne pot face casele mult mai frumoase cu minime investiții. Însă, unele dintre acestea, în afară de fumusețea pe care o oferă, au și unele beneficii incredibile.

Astfel, o anumită plantă ne poate scăpa de o problemă gravă, cum este cea a țânțarilor. În cauză nu este vorba de anumite plante cu miros puternic, ci chiar de niște plante care pur și simplu mănâncă țânțarii.

Plantele carnivore care te scapă de țânțari

Este vorba plante carnivore, în special două specii particulare, Venus flytrap sau dionaea și darlingtonia californica.

Creșterea și îngrijirea unor plante carnivore nu este atât de dificilă pe cât ar părea. De fapt, odatăcumpărate, acestea trebuie doar udate, aceasta fiind singura cerință ca să nu se usuce niciodată.

Venus flytrap are gura dințată

Prima plantă despre care vom vorbi este dionaea sau Venus flytrap, cea mai clasică dintre plantele carnivore. O plantă cu gura dințată care, după cum sugerează și numele, va prinde nu numai muștele, ci și alte insecte mici precum țânțarii.

În sălbăticie, planta folosește aceste guri zimțate pentru a prinde insectele de care au nevoie pentru a ingera nutrienți pentru supraviețuirea lor.

În ceea ce privește irigarea, dionea are nevoie de multă apă, dar aveți grijă să evitați stropirea excesivă. Planta trebuie așezată într-un loc luminos sau pe un balcon ferit de lumina directă a soarelui.

Darlingtonia preferă temperaturi nu așa de ridicate

Darlingtonia este o plantă căreia, în comparație cu Dionaea, nu-i plac în mod deosebit temperaturile ridicate.

Cel mai bine este s-o păstrați într-un loc cu o temperatură maximă de 20 sau 25 de grade Celsius. Irigarea este necesară cel puțin o dată pe săptămână, dar se intensifică în perioada de vară.

Darlingtonia trebuie să aibă substratul umed

În acest caz, substratul trebuie să rămână întotdeauna umed. Această plantă care vă poate scăpa de țânțari nu trebuie udată cu apă de la robinet niciodată. Irigarea se face cu apă de ploaie sau cu apă distilată.

Această plantă, ca și cea de mai sus este foarte bună împotriva țânțarilor, aceasta hrănindu-se cu ei. Una sau două plante vor fi suficiente pentru ca locuința dumneavoastră să nu mai fie inundată de neplăcuții țânțari.

Vezi si

Cum revenim la normal după sărbătorile de Paște

Cu toții știm că sărbătorile pascale vin cu anumite obiceiuri culinare și diverse tradiții pe …

Comments are closed.