Pompierii români vor merge și în acest an în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Grecia își întărește echipele de pompieri în această vară cu 240 de pompieri din România, Bulgaria, Malta și Moldova, care vor fi desfășurați în țară de la începutul lunii iulie până la mijlocul lunii septembrie, în plin sezon al incendiilor de vegetație.

 

 Acesta va fi al treilea an consecutiv în care pompieri din străinătate vor fi staționați în Grecia, care s-a confruntat cu incendii devastatoare de pădure și mărăcini în timpul verilor sale calde și uscate.

Zeci de incendii în doar 24 de ore

Prima echipă străină din Bulgaria se află deja în țară și a fost staționată în orașul Salonic din nord, în timp ce o a doua echipă de 15 pompieri din Malta urmează să sosească la jumătatea lunii și va fi staționată în sudul Greciei, a declarat Ministerul Protecției Civile al țării. În cele 24 de ore de luni până marți după-amiază, 36 de incendii de vegetație au izbucnit în întreaga țară, a declarat departamentul de pompieri, marea majoritate fiind combătute în stadii incipiente.

Luna trecută, vremea caldă și uscată, însoțită de vânturi puternice, a contribuit la propagarea incendiilor atât în Grecia, cât și în Turcia. Se preconizează că vara acestui an va fi deosebit de predispusă la incendii după o iarnă blândă și uscată. Anul trecut, incendiile de proporții din Grecia au ucis peste 20 de persoane.

Vezi si

IPJ Vaslui: Procedura restituirii permisului de conducere în cazurile în care există suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive

La data de 17 iulie 2024 polițiștii rutieri, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) …

Comments are closed.