Presedintele unei sectii de votare din Vaslui a venit beat la serviciu

Duminică dimineață, președintele Secției de votare 387 din Satu Nou, județul Vaslui, a fost înlocuit după ce s-a prezentat la serviciu într-o stare evidentă de ebrietate.

Membrii secției de votare au alertat imediat autoritățile, iar testul cu aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce sugerează că bărbatul se afla în pragul comei alcoolice, potrivit unor surse judiciare, arată ziarul Gândul.ro

Incidentul a avut loc în contextul alegerilor comasate locale și europarlamentare din România, care se desfășoară pe 9 iunie.

Cele 18.955 de secții de votare din țară s-au deschis la ora 07:00 și se vor închide la ora 22:00, peste 18 milioane de români cu drept de vot fiind așteptați să-și exprime opțiunea electorală.

Aproape 960.000 de români cu domiciliul în străinătate pot vota în diaspora, dar doar pentru cei 33 de reprezentanți ai României în Parlamentul European.

Românii participă la aceste alegeri pentru a-și alege candidații și partidele preferate care să le reprezinte interesele în administrațiile locale și în Parlamentul European.

Alegătorii vor vota pentru primari, consilieri locali, consilieri județeni și președinți ai consiliilor județene, precum și pentru eurodeputați, într-un singur tur de scrutin pentru un mandat de patru, respectiv cinci ani.

Pentru europarlamentare, votul a început efectiv sâmbătă, la ora 22:00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă.

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …

Comments are closed.