Schema de ajutor financiar pentru legumicultorii vasluieni

Fermierii locali au suportat nenumărate creşteri de preţuri la materiale agricole în anul precedent, cu pierderi mari în activităţile din sectorul vegetal.

 Pentru a sprijini legumicultorii, a fost instituită o schemă de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate

Beneficiarii acestor ajutoare de stat pot fi întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, cultivatorii de tomate în spaţii protejate, respectiv producătorii agricoli persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, persoane juridice etc.

Valoarea ajutorului de stat care se acordă per beneficiar este echivalentul în lei al sumei de 1.500 euro pentru 1.000 mp.

Ȋn cazul în care sunt îndeplinite condiţiile de eligibilitate, potenţialii beneficiari depun/transmit la Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui o cerere tip de acordare a ajutorului de stat.

Termenul maxim de depunere/transmitere a cererii tip împreună cu documentele justificative este data de 10 mai  2024, inclusiv.

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …

Comments are closed.