Un bărbat din Vaslui reținut pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Un bărbat de 44 de ani din municipiul Vaslui a fost reținut de polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. Incidentul a avut loc pe data de 20 iunie 2023, când polițiștii au fost sesizați cu privire la un autoturism înmatriculat în străinătate, care se deplasa haotic pe drumul național DN 24, din direcția Iași spre Vaslui.

Un echipaj de poliție rutieră a fost trimis în urma sesizării și a reperat autoturismul în localitatea Solești, județul Vaslui. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare de oprire ale polițiștilor, astfel că a început o urmărire pe mai multe drumuri comunale și agricole. Din păcate, urmărirea a fost întreruptă în comuna Dănești, din cauza carosabilului impracticabil de pe un drum de exploatare agricolă.

După efectuarea unor verificări, polițiștii au identificat conducătorul autoturismului ca fiind un bărbat de 44 de ani, din Vaslui, care locuia fără forme legale în comuna Ferești și nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a încercat să se sustragă urmăririi penale, dar a fost depistat pe data de 27 iunie 2023 și condus la audieri. Polițiștii Serviciului Rutier Vaslui l-au reținut pe o perioadă de 24 de ore în baza probatoriului administrat.

Astăzi, șoferul fără permis urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului.

Această situație ridică încă o dată problema conducătorilor auto care încalcă legea și conduc fără permis. Conducerea unui vehicul fără permis de conducere este o infracțiune gravă, care pune în pericol siguranța rutieră și viața celorlalți participanți la trafic. Autoritățile trebuie să ia măsuri ferme împotriva celor care încalcă legea în acest mod și să asigure că astfel de incidente nu se mai întâmplă în viitor.

Vezi si

40 milione de lei pentru modernizarea a două drumuri din Județul Vaslui

Două drumuri județene din județul Vaslui vor fi reabilitate cu finanțare prin Programul Național de …

Comments are closed.