Vaslui #întinerEȘTI lansează ediția pilot a programului A.C.C.E.D!

Vaslui #întinerEȘTI, mișcarea ce aduce mai aproape titlul de Capitala Tineretului din România pentru Vaslui, lansează începând de duminică, 24 Septembrie, programul A.C.C.E.D. (Antreprenoriat, Cultură, Civico-politic, Ecologie, Digitalizare).

A.C.C.E.D. vine cu o serie de evenimente la fiecare sfârșit de săptămână până în luna noiembrie, în data de 4, sâmbătă. Tot în această lună vom afla dacă Vaslui va deveni Capitala Tineretului din România în 2025, la Summitul Tinerilor 8.0 găzduit de orașul Târgu-Jiu.

Provocarea actuală din comunitatea vasluiană constă în mobilizarea noastră, a tinerilor, de a ne coagula și a iniția diverse acțiuni. Scopul programului pilot este să formăm o generație de tineri vasluieni activi și implicați, gata să influențeze viața și deciziile comunității noastre. Vrem să începem de la rădăcină, punând accentul pe sine în societate și pe dezvoltarea personală. Mai apoi, continuăm cu întărirea aptitudinilor profesionale relevante scopului specific al A.C.C.E.D.. În cele din urmă, stabilind care este “de ce-ul său și știind care sunt uneltele de care are nevoie spre a-l implementa, ne vom concentra atenția pe implicarea civică.” – Declară Denisa Săvuc, Project Manager-ul echipei de inițiativă Vaslui #ÎntinerEȘTI- oraș candidat la titlul de Capitală a Tineretului din România, ediția 2025.

Calendarul de evenimente este după cum urmează:

  • 24 septembrie- Ce spun vasluienii?
  • 30 septembrie-1 octombrie- Emoții, relații și viață
  • 6-8 octombrie- Despre vocație și pasiune
  • 13-15 octombrie- Scriere de proiecte și politici publice
  • 20-22 octombrie- Proiecte de Succes: Cum Să Facem Totul Să Funcționeze
  • 27-28 octombrie- 2 zile- Arta de a Comunica: Branding, Scriere și Design Grafic
  • 30-31 octombrie- 2 zile- Învață, Colaborează, Contribuie: Tinerii și Primăria Locală
  • 2-3 noiembrie- Sustenabilitate în acțiune – Advocacy
  • 4 noiembrie- eveniment de încheiere- Vaslui, mai aproape de Capitala Tineretului

Cine organizează programul A.C.C.E.D.?

“Suntem o alianță informală, momentan formată din tineri cu experiență în mediul ONG de profil, autorități publice relevante și actori privați cu un istoric dovedit de impact pozitiv asupra județului nostru, în anii ce au trecut.

Ușor, ușor, componenta de tineri din alianță va căpăta un contur juridic, sub forma unei Federații de Tineret a întregului județ. Aceasta, așa cum ne-am propus, va continua să lucreze mai departe cu toți cei menționați la această strategie pentru Vaslui.

Întâi de toate însă, avem o campanie de derulat și o candidatură de câștigat, pe care Vasluiul o merită de mulți ani. De aici pornește întreaga strategie, dar concomitent ne dezvoltăm și din punctul de vedere organizatoric și funcțional.” – Spune Ioana Amalia Catană, co-coordonator al inițiativei.

Programul pilot A.C.C.E.D., finanțat de Primăria Municipiului Vaslui, așteaptă cât mai mulți locuitori ai județului Vaslui, cu precădere tineri, să participe în mod gratuit la evenimentele create special pentru dezvoltarea lor.

Contact și link-uri utile

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …

Comments are closed.