miercuri, 24 aprilie , 2024

23 de blocuri cu bulină roșie din județ, consolidate cu bani de la bugetul de stat

Cele 23 de blocuri din județul Vaslui, dar și unitățile de învățământ, primăriile și spitalele încadrate, în urma expertizelor, în clasa I de risc seismic, vor putea fi consolidate cu bani de la bugetul de stat. Anunțul a fost făcut luni, de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, care a declarat că de la anul va începe un program finanțat de stat pentru consolidarea tuturor clădirilor din țară aflate în risc seismic. Pentru realizarea acestor investiții nu se cere cofinanțare de la primărie, respectiv de la asociația de proprietari sau proprietarii apartamentelor, deci este o investiție 100% finanțată de către statul român. Un alt amănunt important ar fi că expertizarea acestor clădiri va trebui făcută de primării.

Construite între anii 1960 și 1980, cele 23 de blocuri cu bulină roșie din județul Vaslui reprezintă un real pericol public pentru populația care locuiește în acestea, în condițiile în care clădirile nu au fost consolidate de către proprietari. 15 blocuri încadrate în clasa I de risc seismic se află în Bârlad, iar în orașul Negrești, alte opt imobile.

Citește mai mult: https://www.vremeanoua.ro/23-de-blocuri-cu-bulina-rosie-din-judet-consolidate-cu-bani-de-la-bugetul-de-stat/

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …