vineri, 22 septembrie , 2023

250 de lei pentru fiecare elev sau student angajat pe perioada vacanţei!

Patronii care angajează elevi şi studenţi pot primi, suplimentar, 250 de lei pe lună, bonificaţie acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

hostess

 

Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator.

Beneficiază de acest stimulent financiar cei care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual pe durata determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial şi în baza unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În cazul tinerilor care au până în 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.
Nu beneficiază de acest stimulent financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii şi nici patronii care au beneficiat deja de acest stimulent financiar pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.
Pentru a beneficia stimulentul financiar menţionat, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi/sau studenţilor.

Sursa:Obiectiv

 

Vezi si

Meci caritabil astăzi pe Stadionul Municipal

CSM Vaslui anunță „fotbal umanitar”: un meci amical cu Politehnica Iași, echipă din Liga I, …

  • http://smilefm.vaslui.net:8000/