3 decembrie – Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități | ”Ieșirea din labirint”

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este celebrată anual în data de 3 decembrie. Este un prilej de sărbătoare pentru beneficiarii serviciilor sociale, copii, tineri și adulți cu dizabilități, care vor marca semnificația acestei zile într-un cadru festiv, însă, deopotrivă, un îndemn la conștientizare cu privire la nevoia de integrare și solidaritate cu  persoanele cu dizabilități.

Astăzi, trei rezidenți cu dizabilități din serviciile sociale din cadrul DGASPC Vaslui participă la vernisajul intitulat ”Ieșirea din labirint”, dedicat Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități și organizat de către Senatul României prin Comisia pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități, respectiv Consiliul de Monitorizare pentru Implementarea Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. Lucrările de pictură realizate de către tinerii cu dizabilități sunt expuse în foaierul Sălii de plen al Senatului și vor putea fi admirate pe tot parcursul zilei.

Oportunitatea de a participa la acest eveniment validează eforturile depuse de către persoanele cu dizabilități instituționalizate de a-și depăși barierele sociale și fizice și, totodată, constituie recunoașterea potențialului creativ al fiecăruia care, odată valorizat și valorificat, îi ajută să se dezvolte în direcția integrării depline în societate. La mulți ani și multă sănătate tuturor persoanelor cu nevoi speciale!”, transmite directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Dragoș-Andrei CAZACU.

Vezi si

Cardurile sociale, pregătite pentru a doua alimentare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat programul după care se va vira a …