40 de autovehicule istorice, din mai multe judete din tarã, înscrise la startul Raliului Carpați Retro

Cea de-a XXIV-a editie a Raliului Carpati Retro va începe vineri, 25 august, la ora 10:00, în Piata Civicã din oras. 40 de autovehicule istorice vor porni în explorarea unui traseu de 400 km, care traverseazã Podisul Central Moldovenesc pe teritoriul judetului Vaslui. Domnitorii Stefan cel Mare si Sfânt, Dimitrie Cantemir si A.I.Cuza vor fi evocati prin vizitarea locurilor istorice de peste colinele Tutovei si dealurile Fãlciului, prin trei orase importante – Vaslui, Bârlad, Husi – si prin Valea Bârladului si a Racovei. „Îi invitãm alãturi de noi vineri, la start, pe toti pasionatii de masini. Vor fi prezente autovehicule istorice, fabricate în perioada 1960-1992. Vor veni colegi din Arges, Prahova, Dâmbovita, Suceava, Timis, Bihor, Sibiu, Brasov, Mures, Bucuresti, Hunedoara, Giurgiu si Vaslui. Evenimentul este organizat cu sustinerea Consiliului Judetean Vaslui si a Primãriei Vaslui”, a transmis Narcis Aprodu, presedintele Retromobil Club România – filiala Vaslui.

Raliul Carpati Retro, unul din cele mai renumite si originale evenimente organizate de Retromobil Club Romania, atrage atentia pasionatilor de vehicule istorice încã de la prima sa editie din anul 2000. Un adevãrat festival itinerant dedicat vehiculelor istorice, evenimentul oferind participantilor posibilitatea de a descoperi mostenirea turisticã, culturalã si culinarã a României. „Anul acesta participã un numãr de 40 de echipaje, exclusiv autovehicule atestate ca vehicul istoric, cu anii de fabricatie cuprinsi între 1960 -1992, modele autohtone Dacia si modele celebre Ford, Triumph, Volvo, Opel, Mercedes Benz, Porsche, Morgan, BMW sau Volkswagen. Raliul Carpati Retro nu este o competitie de vitezã, ci una în care echipajele participante trebuie sã ‘descopere’ un traseu indicat în Roadbook doar prin intermediul unor semne de directie si sã parcurgã traseul cu o vitezã medie datã, respectând toate regulile de circulatie. Importantã pentru stabilirea clasamentului este parcurgerea traseului cu o vitezã medie asumatã. Raliul Carpati Retro editia XXIV, Vaslui 2023 este înregistrat în calendarul FIVA – Fédération Internationale des Véhicules Anciens, ca Eveniment National FIVA”, a mai transmis Narcis Aprodu, presedintele Retromobil Club România – filiala Vaslui.

Retromobil Club România, 25 ani de activitate

Evenimentele automobilistice ale Retromobil Club România reunesc în fiecare an pasionati ai fenomenului – membri ai clubului si simpatizati – în ocazii efervescente, de neuitat în care generatii diferite, de la copii la bunici, se reunesc si împãrtãsesc emotia si bucuria vietii alãturi de automobile istorice din diferite epoci. „În 25 de ani de activitate Retromobil Club România a reusit certificarea a peste 8.000 de vehicule istorice si a format o comunitate de 3.700 de membri organizati în 41 de filiale judetene care organizeazã anual un program de peste 160 de evenimente. La 25 de ani de la înfiintarea sa de cãtre 21 de pasionati de vehicule istorice, Retromobil Club România constituie cea mai importantã asociatie de profil din tarã, fapt ce se datoreazã celor peste 4.200 de membri si eforturilor considerabile prin care restaureazã si întretin vehicule istorice ce se înscriu în patrimoniul tehnic si cultural national si mondial. Retromobil Club România are misiunea de a cultiva pasiunea pentru fenomenul automobilistic, realizând prin fiecare din evenimentele sale un demers cultural-educativ prin care încurajeazã pãstrarea în stare optimã a vehiculelor istorice de pe teritoriul României, colectionarea si restaurarea acestora, constituind totodatã singura organizatie de colectionari care poate oferi sprijinul tuturor celor care doresc sã initieze un proiect de prezervare a unui autovehicul istoric”, au transmis reprezentantii Retromobil Club România.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/raliul-carpati-retro-40-de-autovehicule-istorice-din-mai-multe-judete-din-tara-inscrise-la-start/

 

Vezi si

Greva de la casele de pensii s-a încheiat

Reprezentanții Blocului Național Sindical împreună cu reprezentanții angajaților din Casa Națională de Pensii Publice au …

Comments are closed.