6 reguli de aur ca să nu te prindă angajatorul când îţi cauţi alt job

Păstrarea confidenţialităţii este o strategie esenţială atunci când vrei ca firma pentru care lucrezi în prezent să nu afle că îţi cauţi un alt angajator. Sunt câteva lucruri de care trebuie să ţii cont ca să nu fii dat afară când îţi cauţi un job.
button delete

„Dacă foloseşti timpul şi echipamentele companiei la care lucrezi pentru a-ţi căuta un alt job este ca şi cum ţi-ai semna condamnarea la moarte, mai ales într-o perioadă în care concedierile sunt la ordinea zilei”, spun specialiştii în resurse umane citaţi de CareerCast.com.

Potrivit acestora, nu trebuie să faci nicio greşeală, angajatorul este cu siguranţă cu ochii pe tine. Sunt câteva reguli de aur de care trebuie să ţii cont:

1. Nu folosi e-mailul de serviciu. Este o greşeală elementară aceea de a-i contacta pe posibilii angajatori sau firme de recrutare de pe e-mailul de serviciu. Foloseşte o adresă personală. Este la fel de periculos şi să îţi verifici de pe calculatorul de la birou conturile pe care le ai pe site-urile de joburi. Activitatea ta online poate fi uşor verificată.

2. Evită orice aluzii în discuţiile cu colegii. „Este esenţial să îţi păstrezi căutarea 100% confidenţială. Nimeni nu poate rezista tentaţiei de a bârfi şi a transmite zvonurile mai departe. De la prietenii cei mai buni până la şefii care fac concedieri nu este un drum al informaţiei foarte lung.

3. Atenţie cum răspunzi la telefon. Nu uita de situaţia în care te afli atunci când eşti sunat de recrutori pentru a fi invitat la un interviu de angajare. Chiar dacă eşti încântat de ideea că ai fost sunat de o firmă la care îţi doreşti mult să lucrezi, încearcă să te retragi pentru discuţie într-un loc ferit sau roagă-i pe angajatori să revii tu cu un telefon. Nu te ascunde de colegi într-un mod care să atragă atenţia.

4. Ai grijă pe ce site îţi postezi CV-ul. Dacă CV-ul tău nu este protejat de setările site-ului de joburi şi oricine îl poate găsi la o căutare mai amănunţită, s-ar putea să ai probleme cu angajatorul actual. Mai ales dacă reiese din CV că l-ai actualizat cu foarte puţin timp în urmă. Este posibil ca firma la care lucrezi să dea peste CV-ul tău în clipa în care caută personal. Nu va fi o surpriză prea plăcută nici pentru tine, nici pentru şefii tăi.

5. Nu pleca la interviu din timpul programului. Va fi uşor pentru colegi şi şefi să îşi dea seama că mergi la un interviu de angajare dacă vii îmbrăcat mai prezentabil decât de obicei şi lipseşti câteva ore la mijlocul zilei pentru „probleme medicale”. Încearcă să îţi stabileşti interviul de recrutare fie la începutul programului, fie după ziua de lucru. Sau în zile de concediu.

6. Fii cât mai discret pe reţelele de socializare. Trebuie să fii atent cui îi împărtăşeşti imformaţia că îţi cauţi un alt job. Ca să găseşti un serviciu mai bun, este util să întrebi cât mai multă lume, inclusiv contacte de pe LinkedIn sau Facebook, însă riscul ca informaţia să se întoarcă la şefii tăi este foarte mare.

Sursa: www.realitatea.net

Vezi si

Profesorii vasluieni intră în grevă de avertisment: timp de două ore, nu vor intra la ore!

GREVĂ… Sindicaliștii din învățământ au anunțat că, începând de mâine, vor intra în grevă de …