sâmbătă, 13 iulie , 2024

A fost închisă rampa de gunoi de la Paiu

Având în vedere faptul că lucrările de închidere a rampei de depozitare controlată a deşeurilor menajere Paiu s-au finalizat, Consiliul Local Vaslui a decis să predea obiectivul către SC Goscom SA, singura societate care îndeplineşte condiţiile legale.

gunoi

 

Unitatea are obligaţia să asigure paza şi monitorizarea post-închidere pe o perioadă stabilită de autoritatea de mediu competentă (minimum 30 de ani). Tot Goscom va asigura substanţele chimice pentru funcţionarea staţiei de epurare a levigatului.
Fosta groapă de gunoi a municipiului reşedinţă are aproape şapte hectare, drumuri de acces, peste doi kilometri de împrejmuiri, platformă betonată, staţie tratare levigat, sistem de iluminare public. În judeţ au existat cinci mari platforme de deşeuri, cu o suprafaţă totală de 23 de hectare, plus 244 de gropi de gunoi săteşti, pe alte 144 de hectare. În anii din urmă, acestea au fost desfiinţate. În acelaşi timp, s-au investit peste 40 de milioane de euro într-o groapă ecologică în localitatea Roşieşti, dar aceasta nu a fost încă dată în funcţiune.

Sursa:obiectivvaslui.ro

Vezi si

Au început înscrierile la liceu

Elevii, împreună cu părinții și diriginții, trebuie să completeze, astazi, 12 iulie, dar și in …