miercuri, 8 februarie , 2023

Acte de violenţă greu de imaginat! Biciuţi, bătuţi şi tunşi!

Trei tineri din Zorleni suspectaţi de furt au fost bătuţi şi umiliţi în faţa poliţiştilor din sat, chiar la sediul Postului de Poliţie. Au fost biciuiţi pe spate până la sânge, iar unul a fost tuns cu un cuţit

biciuiti-la-politie

 

Marian Zlataru (17 ani), Alin Ursu (17 ani) şi Gabriel Creţu (19 ani), sunt cunoscuţi la Zorleni ca hoţi, doi dintre ei fiind judecaţi în prezent într-un dosar de furturi din locuinţe. Câţiva săteni nu au mai aşteptat ca dreptatea să fie făcută de Justiţie recurgând la gesturi barbare, iar dreptatea cu biciul s-a făcut chiar la Postul de Poliţie Zorleni, în prezenţa a doi poliţişti.
Joi, un bărbat din Zorleni a sesizat poliţiştii din sat că fiului său i-a fost furat telefonul din buzunar, fiind indicaţi drept autori cei trei tineri.
Poliţiştii din sat au plecat pe urma hoţilor pe care i-au adus la sediul postului de poliţie.
Zlataru, Ursu şi Creţu susţin că au fost bătuţi de tatăl minorului şi alţi doi săteni cu largul concurs al celor doi poliţişti, care, susţin ei, îi puneau inclusiv să se lovească între ei.
Oamenii, hotărâţi să îşi facă singuri dreptatea, i-au dezbrăcat şi i-au biciuit pe spate, până cănd le-a dat sângele. Mai mult, tatăl copilului căruia i-a fost furat telefonul l-a tuns cu un cuţit pe suspect rănindu-i scalpul.
Suspectul susţine că a găsit telefonul pe drum şi că l-a vândut unui localnic cu 1.500 de lei. Familia păgubită a recuperat telefonul şi nu a mai depus plângere.
Revoltaţi, părinţii suspecţilor bătuţi vor să depună plângere la Parchet, atât împotriva celor trei consăteni, cât şi a poliţiştilor care au permis, ba chiar au încurajat dreptatea făcut cu biciul şi cuţitul.

Oficial, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui afirmă că în sediul poliţiei nu a fost comisă nicio agresiune, cu atât mai mult una la care să fi asistat şi poliţiştii.
“Cei trei tineri indicaţi au fost conduşi la sediul Postului de Poliţie pentru cercetări. Au recunoscut fapta, au indicat şi persoana căreia i-a fost vândut telefonul, acesta fiind recuperat. La noi nu a fost înregistrată nicio plăngere care să sesizeze o eventuală agresiune comisă asupra celor trei tineri”, a declarat Mihaela Ştraub purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …