miercuri, 8 februarie , 2023

Administrația locală vasluiană se implică în ajutorarea refugiaților din Ucraina

Evenimentele recente din plan internațional au bulversat întreaga Europă, iar empatia românilor s-a manifestat cu o revărsare de grijă față de cei care fug din calea războiului din Ucraina. Foarte multe dintre ajutoarele oferite s-au coagulat în jurul vămii Siret, acolo pe unde mulți dintre refugiați trec granița pe jos, în căutarea refugiului.

Suntem solidari cu toți cei care au nevoie de ajutorul nostru în aceste clipe grele și sprijinim activitatea de colectare de donații. 

Unitățile de cazare și cele de alimentație publică din orașul nostru care doresc să își ofere serviciile în mod gratuit refugiaților din Ucraina se pot înscrie pe site-ul refugees.ro

Totodată, accesând informațiile oferite de Guvernul României prin campania “Împreună ajutăm mai mult”, vă puteți înscrie pentru a sprijini acțiunea umanitară, de un real folos fiind și faptul că site-ul oferă informații inclusiv în limba ucraineană.

Rugăm pe toți cei care sunt traducători sau cunoscători ai limbii ucrainene și au disponibilitatea de a ajuta să ne trimită datele lor de contact pentru a fi oferite refugiaților care ar avea nevoie de astfel de servicii pe raza municipiului Vaslui. Vă puteți manifesta disponibilitatea prin intermediul TelVerde 0800800780 sau pe email: pmv@primariavaslui.ro 

Începând de astăzi, 1 martie, pentru ajutorul celor rămași în Ucraina, aflați în zonele de conflict armat, Crucea Roșie Vaslui deschide un centru de colectare donații la Interex (intrarea laterală). Se pot dona alimente neperisabile, alimente de primă necesitate (supe, piureuri instant), apă îmbuteliată, ceai, paturi de campanie, lenjerii, saci de dormit – NOI, produse de igienă personală, articole pentru copii (scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă), dezinfectanți, măști, medicamente. Toate acestea vor ajunge la beneficiari prin intermediul convoaielor umanitare. 

Persoanele fizice, juridice, instituțiile și ONG-urile de pe raza municipiului Vaslui pot duce donațiile strânse la spațiul deschis de Crucea Roșie Vaslui unde voluntarii acestui organism le vor prelua în baza unui act de donație. 

Concentrarea eforturilor va duce la reușita acțiunii de întrajutorare a celor aflați în maximă nevoie în aceste zile.

Sursa : http://www.monitoruldevaslui.ro/2022/03/administratia-locala-vasluiana-se-implica-in-ajutorarea-refugiatilor-din-ucraina/

 

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …