Ajungem din urmă județele din Transilvania! Vasluiul va avea peste patru ani 800 de kilometri de rețele de gaze

Vasluiul are toate șansele să ajungă din urmă județele din Transilvania, în ceea ce privește racordarea localităților la sistemul de alimentare cu gaze. Dacă în următorii ani se vor finaliza toate proiectele finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”, vor fi în UAT-uri peste 800 de kilometri de rețele de gaze. În prezent, sunt în pregătire licitații pentru localitățile din sudul județului.

Dezvoltarea rețelelor de gaze naturale din  județul Vaslui a demarat începând cu anul 1993. La această dată, în afara centrelor urbane, în mediul rural există un procent de extindere al infrastructurii de 21%.

În anii următori, extinderea rețelelor se va dubla, iar motorul financiar al acestor investiții este Programul ”Anghel Saligny”. Comuna Grivița, Muntenii de Sus, Văleni și Solești sunt primele UAT-uri care au primit bani pentru aducțiunile de gaze.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/11/14/ajungem-din-urma-judetele-din-transilvania-vasluiul-va-avea-peste-patru-ani-800-de-kilometri-de-retele-de-gaze/

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …