Ambulanta Vaslui în doliu dar pregãtitã pentru interventii

Moartea ambulantierului de 53 de ani de la Suceava a adus doliu în toate statiile de ambulantã din tarã. Astfel, ieri, la ora 12, sirenele ambulantelor au sunat, timp de un minut, în semn de respect si doliu pentru colegul de 53 de ani. Cu toate acestea, ambulantierii vasluieni vor fi, în continuare, la datorie chiar dacã, spun ei, sunt în prima linie si riscul de îmbolnãvire este unul destul de ridicat. De cealaltã parte, conducerea SAJ Vaslui spune cã, în curând, se vor primi noi echipamente de dezinfectare, cumpãrate si cu ajutorul donatiilor vasluienilor. Astfel, de vineri, statiile de ambulantã Vaslui vor fi dotate cu tunele de dezinfectare pentru ambulantieri. De asemenea, fiecare ambulantã este echipatã cu echipamente individuale de protectie (mãnusi, combinezoane, viziere, ochelari – n.r.).

ambulante-noi

Un caz deosebit a avut loc, zilele trecute, la Suceava, acolo unde un ambulantier de 53 de ani, infectat cu noul coronovirus, a decedat în propria locuintã. Pentru a-i aduce un omagiu celui care a murit, ieri, la ora 12.00, în toatã tara, statiile de ambulantã au tinut un moment de reculegere în zgomotul produs de sirenele autospecialelor de interventie. Profund afectati de moartea colegului lor, ambulantierii vasluieni au tinut sã transmitã condoleante familiei dar si sã-i asigure pe vasluieni cã vor rãmâne, în continuare, în slujba lor, constienti cã si-au ales o meserie cu riscuri. “”Este greu sã trecem prin asa ceva, mai ales cã vorbim despre un coleg care are putin peste 50 de ani si suntem constienti cã si noi putem pãti la fel dar acesta este riscul meseriei. Transmitem condoleante familiei si înteleg cât de greu le este sã treacã acum prin asemenea momente”, spune un angajat al SAJ Vaslui. Cu toate acestea, ambulantierii vasluieni dau asigurãri populatiei cã vor rãmâne în prima linie chiar dacã se supun unor riscuri majore de îmbolnãvire. Pentru a evita acest lucru, coducerea Serviciului de Ambulantã Vaslui spune cã, ajutatã de donatiile vasluienilor cu suflet mare, de vineri, toate statiile vor fi echipate cu tuneluri de dezinfectare pentru personal. “Moartea colegului nostru de la Suceava este un moment dificil pentru noi si toti simtim acelasi lucru, suntem devastati si încercãm sã facem tot ceea ce tine de noi sã ne protejãm. Trebuie sã întelegem cã boala nu alege. Deocamdatã suntem protejati si avem cam tot ce ne trebuie. Vom instala curând corturi de dezinfectie pentru tot personalul si vineri vor veni si tunelele de desinfectie. Facem tot ce tine de noi în speranta cã vom trece cu bine peste aceastã perioadã”, spune managerul SAJ Vaslui.

Ambulantierii au nevoie de spatii de cazare

O altã problemã cu care se confruntã Serviciul de Ambulantã Vaslui este cea a spatiilor de cazare pentru personalul care, de teama înfestãrii celorlalti membri ai familiei, nu doresc sã se mai întoarcã acasã. Dacã, în cazul angajatilor Spitalului Judetean Vaslui, acest lucru s-a rezolvat dupã ce Adrian Porumboiu si-a pus la dispozitie hotelul din centrul municipiului Vaslui, în cazul ambulantierilor, primarul Vasile Pavãl încearcã sã gãseascã solutii, incluziv sã inchirieze apartamente dacã va fi cazul.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/ambulanta-vaslui-in-doliu-dar-pregatita-pentru-interventii

Vezi si

NOI MĂSURI DE RELAXARE DE LA 1 AUGUST, PURTAREA MĂȘTII RĂMÂNE OBLIGATORIE

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că masca de protecție va rămâne obligatorie …