An negru pentru agricultorii vasluieni! Culturile de primăvară, pârjolite de secetă

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui este în plină campanie de evaluare a pagubelor provocate de seceta excesivă și persistentă în timp la culturile de primăvară.

La finalul acțiunii, instituția va întocmi un raport sinteză în baza proceselor – verbale încheiate în teritoriu, document care va fi transmis Ministerului Agriculturi.

„Județul Vaslui s-a confruntat cu o lipsă acută de precipitații pe toată durata de vegetație a culturilor. Mai sunt 40 de UAT-uri în care se va face evaluarea pagubelor și se încheie acțiunea de costatare în teren”, a explicat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Reamintim că seceta severă din ultimele luni a calamitat o suprafață totală de 40.637,93 hectare cu culturi de toamnă. Este vorba despre culturile de grâu, orz, orzoaică, rapiță și culturile de orzoaică de primăvară și mazăre care au fost recoltate în același timp cu culturile de toamnă.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/10/13/an-negru-pentru-agricultorii-vasluieni-culturile-de-primavara-parjolite-de-seceta/

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …