Ancheta amenințărilor cu bombă din Piața Traian nu are, încă, un suspect. Atentatorul a dispărut fără urmă

INCERTITUDINE… Au trecut aproximativ două săptămâni de când un individ a întors pe dos toate instituțiile statului din Vaslui, după ce a amenințat că a pus o bombă la Piața Traian, dar ancheta procurorilor bate pasul pe loc. Cazul a fost preluat de cei de la DIICOT, care se bazează pe informațiile oferite de de la SRI. Pe surse, ziariștii de la Vremea Nouă au aflat că încă de la început polițiștii au indetificat că e-mailurile presupusului atentator erau trimise din Elveția, de la un calculator ce putea fi foarte ușor localizat. Dar se pare că glumețul care a declanșat isteria la Vaslui e mult mai deștept și și-a acoperit urmele în mod profesionist. Povestea a început pe 22 mai, încă de la primele ore ale dimineții. Pe adresa de e-mail a Poliției Locale, o persoană necunoscută anunța amplasarea unui dispozitiv exploziv în interiorul Pieței Traian. După aproximativ o oră și 30 de minute, lucrurile păreau să intre în normal și geniștii au părăsit locația. Numai că, la câteva minute, o nouă amenințare, venită pe aceeași adresă de e-mail anunța detonarea dispozitivului. Astfel, pentru prima dată în istoria Vasluiului, un presupus atentator a reușit să blocheze Piața Traian pentru jumătate de zi și să țină pe jar zeci de polițiști, jandarmi și trupe ale SRI. La un moment o dat, la mișto, acesta a solicitat și un negociator.

Cum au acționat autoritățile

 

Trimis din Elveția, e-mailul anunța amplasarea, în Piața Traian, a unui dispozitiv explozibil, iar polițiștii și jandarmii au intrat în acțiune, urmând planul de acțiune în astfel de situații. În scurt timp, Piața a fost evacuată, zona încercuită și accesul interzis ca apoi, echipele de geniști să treacă la căutarea și eliminarea amenințării. Au trecut două ore și, cum nu a fost descoperit niciun fel de dispozitiv, polițiștii au permis reluarea activității în acel areal. Numai că bucuria piețarilor nu a durat foarte mult. La jumătate de oră de la reluarea activității în Piață, un nou e-mail, trimis pe aceeași adresă, anunța faptul că dispozitivul nu a fost descoperit și va urma detonarea acestuia. Mai mult, presupusul antentator a trimis un nou e-mail prin care cerea și prezența unui negociator, fără să explice și le ce ar fi nevoie de unul. Unele surse spun că, de fapt, autoritățile au răspuns antentatorului printr-un e-mail în care îi cerea să discute motivele și cerințele lui la telefon, dar se pare că acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, a urmat, încă o dată, acțiunea standard în astfel de situații. Piața Traian a fost, încă o dată, evacuată, spre disperarea piețarilor, zona încercuită și accesul interzis. Au urmat alte câteva ore în care geniștii au verificat toată piața, inclusiv împrejurimile, chioșcurile amplasate în proximitate și acoperișul. În tot acest timp, cei de pe margine spuneau că antentatorul nu are scăpare și că va fi prins repede.

Piețarii au pariat că glumețul va fi prins în timp record, dar iată că nu le-a ieșit

La Piață, la acel moment s-au făcut tot felul de pronosticuri. La bursa zvonurilor era dat ca și prins presupusul atentator. Piețarii chiar îl căinau și spuneau că îi trebuie o bătaie serioasă pentru a nu mai repeta glumele de prost gust. «Ar merita o bătaie soră cu moartea și pus să plătească desfășurarea de forțe de aici. Oricum, are nevoie de o bătaie pe care să nu o uite niciodată pentru că, degeaba îl amendează. Are sau nu bani să o plătească, rămâne cu amenda și atât. Astea nu sunt glume pe care să le faci mai ales că mulți oameni au de pierdut aici. Piețarii au mărfuri ce se pot strica ușor, plus cei care vând răsaduri și nu le pot uda pentru că nu se pot apropia de tarabe », spuneau aceștia. Dar iată că nici acum nu a fost prins și identitatea presupusului atentator nu este încă cunoscută. Însă un lucru este cert: SRI și Poliția se bucură în rândul vasluienilor de o încredere mare, pariind că glumețul va fi prins imediat după ce a creat haosul în Vaslui.

Sursa : https://www.vremeanoua.ro/ancheta-amenintarilor-cu-bomba-din-piata-traian-nu-are-inca-un-suspect-atentatorul-a-disparut-fara-urma/

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …