sâmbătă, 13 aprilie , 2024

Angajatii de la privat, tot mai aproape de voucherele de vacantã

Aproximativ 4,2 milioane de angajati din sectorul privat vor putea beneficia de vouchere de vacantã, în valoare de 1.450 lei pe an de persoanã, ca efect al initiativei legislative depuse în Parlament de un deputat apartinând coalitiei de guvernare. Contravaloarea voucherelor va fi suportatã din sumele cu care salariatii din sectorul privat contribuie la buget, prin impozite pe venit si/sau CAS, astfel cã, pentru angajatori, acordarea voucherelor nu implicã niciun efort financiar suplimentar. Efortul bugetar pentru acordarea de vouchere de vacantã celor circa 4,2 milioane de salariati din sectorul privat se ridicã la 6,09 miliarde lei.

Propunerea legislativã de acordare a voucherelor de vacantã si salariatilor din sectorul privat „eliminã o discrepantã importantã” între angajatii din sectorul bugetar si cei de la privat, dar este si o mãsurã care încurajeazã încheierea de contracte de muncã si reduce presiunea fiscalã în conditiile în care în România costul fiscal pe angajat este de peste 40%, „cel mai ridicat din UE”, a declarat, marti, presedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

„În favoarea acestei propuneri au semnat nu mai putin de 140 de parlamentari (…). Mã numãr si eu printre initiatorii acesteia (…). Dezbaterea în jurul ei va avea o cuprindere mai mare – aceea de arãta cã Parlamentul are vointa de a elimina inechitãtile dintre bugetari si angajatii în mediul privat (…). Proiectul de acum prevede extinderea sistemului voucherelor de vacantã suportate din bugetul de stat si la cei 4,2 milioane de angajati din sectorul privat, eliminând, asa cum spuneam, o discrepantã importantã, între angajatii din sectorul bugetar si cei de la privat. Fãrã ca angajatorii privati sã facã un efort propriu! (…) Este o mãsurã care încurajeazã încheierea de contracte de muncã si reduce presiunea fiscalã în conditiile în care la noi costul fiscal pe angajat este de peste 40%, cel mai ridicat din UE”, a mai precizat Gorghiu.

Cisteste mai mult…

Angajatii de la privat, tot mai aproape de voucherele de vacantã

Vezi si

Au început înscrierile pentru observatori la alegerile locale și europarlamentare

Persoanele care doresc să se înscrie ca observatori la alegerile locale și europarlamentare din 9 …