Angajații spitalului suport COVID Bârlad au câștigat în instanță sporurile pentru muncă în condiții periculoase.

Mai mulți angajați ai Spitalului de Urgență, Elena Beldiman’ Bârlad, desemnat unitate suport COVID-19 în cursul anului trecut, au câștigat în instantă sporuri cuprinse între 55% și 85% din salariul de bază, pentru activitatea desfășurată în timpul pandemiei.

Potrivit avocatei Oana Iovu, acțiunea în instanță a fost declanșată după ce s-a încercat rezolvarea situației pe cale amiabilă în zadar.

“Angajații Spitalului din Bârlad au fost privați de anumite drepturi, iar oamenii nu meritau acest lucru mai ales în această perioadă de pandemie. Am încercat inițial pe cale amiabilă să rezolvăm problema, dar conducerea de la acea vreme nu a acceptat. Am fost astfel nevoiți să apelăm la instanța de judecată. Magistrații au constatat și ei că angajanții spitalului suport COVID-19 au fost privați de sporuri cuprinse între 55% și 85% din salariul de bază, conform legilor în vigoare, legi care au fost eludate de vechea conducere. Aceasta a ținut la secret un buletin de expertizare emis de Direcția de Sănătate Publică, au încercat să îl ascundă și în instanță chiar. Documentul a fost emis în anul 2018 și prevedea acordarea unor sporuri pentru muncă în codiții deosebit de periculoase. Aceasta este clar o latură a infracțiunii de abuz în serviciu”, a declarat, joi, Oana Iovu.

Avocata a precizat că reprezentanții conducerii spitalului bârlădean nu au atacat decizia dată de instanță, iar salariații urmează să-și primească drepturile bănești.

Adrian Tonita

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …