Anul şcolar 2017-2018. Prima zi de şcoală, zi liberă pentru părinţi?

Atenţie, părinţi! Prima zi de şcoală nu este liberă. A existat o iniţiativă legislativă în acest sens, însă această a fost respinsă definitiv de Camera Deputaţilor cu 237 de voturi în martie 2016.

scoala

Deputaţii precizau că proiectul legislativ a fost respins deoarece ar provoca haos pentru că şi cadrele didactice sunt părinţi şi nu ar mai participa la festivităţile de deschidere a anului şcolar.

Aşadar, prima zi a anului şcolar 2017 – 2018, ziua de 11 septembrie, rămâne zi lucrătoare pentru părinţi.

Ce prevedea legea?

Anul şcolar 2017-2018. Proiectul, iniţiat de senatorul Constantin Popa prevede că ziua de începere a fiecărui an şcolar să poată fi acordată ca zi liberă părinţilor ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar, zi care să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice.

Iniţiatorul arată, în expunerea de motive, că în fiecare an şcolar, mii de elevi “îşi pun pentru prima dată ghiozdanul în spate şi păşesc cu emoţie în clasele unde vor descifra tainele învăţăturii” şi că există foarte multe cazuri în care unii părinţi sunt nevoiţi să se învoiască, să îşi ia concediu fără plată sau, “mai rău, alţii sunt sancţionaţi de angajatori pentru că întârzie la muncă”.

“Festivităţile de deschidere a noului an şcolar sunt pregătite cu mare grijă de cei care le vor îndruma paşii elevilor. Oriunde în ţară, părinţii merg împreună cu cei mici la grădiniţă ori la şcoală.

sursa:realitatea.net

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …