Apel de caritate: Un copil de doar 4 ani suferă de o malformație unică în România

Patrick are 4 ani și este singurul copil din România care suferã de o malformație geneticã ce îl împiedicã sã meargã ori sã vorbeascã. Mutatia genei CACNA1A, denumitã si hipotonie severã, nu îi permite micutului Patrick sã se joace cu surioara lui ori sã meargã singur la grãdinitã, având în permanentã nevoie de asistența mamei sale.

 

Ajutorul poate sã vinã doar de la oamenii cu suflet mare! Din fericire, nu este totul pierdut. Medicii spun cã Patrick are toate șansele sã se recupereze și sã ajungã sã meargã singur.

Este nevoie de numeroase ședințe de terapie săptămânale de la logopedie, kinetoterapie la osteopatie și hipoterapie. Sesiunile de tratament costã 2.000€ pe lunã, o sumă enormă ce familia nu și-o permite.

,,Am început sã ne punem primele semne de întrebare când avea 3 luni. Stãtea în cea mai mare perioadã de timp, cu ochișorii în tavan. Nu putea urmãri cu privirea obiectele din jurul lui. Am mers la oftalmolog, apoi la neurologie, unde am aflat cã suferã de un sindrom legat de dezvoltarea neurologicã a globilor oculari.

Pentru cã nici la 6 luni micuțul nostru nu reușea sã își țină capul și nici sã stea în șezut, investigațiile au continuat. Ulterior, am primit cumplitã veste: Patrick a fost diagnosticat cu o malformație unicã în România – o mutație a genei CACNA1A, care îl împiedicã sã se dezvolte normal, conform vârstei.” ne-a povestit Andreea, mama lui Patrik.


Din cauza sindromului genetic foarte rar, copilașul de 4 ani rostește doar câteva cuvinte și merge doar de-a bușilea. „La 6 luni, când un copilas normal începe diversificarea, Patrick al nostru nici nu putea sã stea în funduleț. Nu poate merge nici acum, la patru ani și jumãtate, mai mult se târãste. Cu fiecare ședință de terapie ni se rupe sufletul în mii de bucãti când îl vedeam cât suferã, dar doar asta îl mai poate salva”, declară mama

Mama e nevoitã sã stea în permanentã cu micuțul, iar tatãl este singurul întreținãtor al familiei cu 4 suflete. Depășiți de situația financiarã, dar cu determinarea de a nu renunța la șansa unei vieți normale pentru copilul lor, pãrintii lui Patrick au apelat la Asociatia „Salveazã o inimã” care a demarat o campanie de strângere de fonduri.

În lipsa acestor terapii, Patrick nu ar putea depăși niciodată stadiul de nou-nãscut. ,,Micutul are un drum lung si dificil în față, dar ajutorul nostru îi poate susține pașii spre independență. Orice donație făcută în conturile Asociatiei „Salveazã o inimã” e un plus de sãnãtate pentru acest băiețel unic în România. Și acești copii au nevoie sã fie ajutați, și ei merită o viață bună.

Haideți sã fim sprijinul de care are nevoie Patrick pentru a parcurge calea spre recuperare!”, transmite si Vlad Plãcintã, președintele Asociației „Salveazã o inimã”.

sursa: 

Patrik, diagnosticat cu o malformatie unicã în Romania, are nevoie de ajutor! (FOTO)

Vezi si

Greva de la casele de pensii s-a încheiat

Reprezentanții Blocului Național Sindical împreună cu reprezentanții angajaților din Casa Națională de Pensii Publice au …