Aproape 450.000 de cetateni moldoveni au vrut sa devina romani

Aproape 450.000 de cetateni moldoveni au depus, intre 1991 si 2012, cereri pentru obtinerea sau redobandirea cetateniei roman, peste 320.000 dintre acestea fiind solutionate pozitiv, iar alte aproximativ 125.000 de dosare urmand sa fie rezolvate, potrivit unui studiu al Fundatiei Soros.

PASAPOARTE - REGLEMENTARIStudiul releva faptul ca legislatia in domeniul acordarii sau redobandirii cetateniei romane s-a stabilizat in mare parte. Modificarile legislative operate de curand, in 2013, sunt proceduri de “cosmetizare” care au rolul de a imbunatati aspectele sensibile din circuitul dosarului de cetatenie, cum ar fi in special termenul de 60 de zile stabilit pentru solicitarea de relatii de catre Autoritatea Nationala pentru Cetatenie de la alte institutii abilitate, se arata in studiul “Redobandirea Cetateniei Romane: O politica ce capata viziune”, realizat de Fundatia Soros.

Potrivit cercetarii, numarul total de dosare solutionate intre 1991 si 2012 este de 323.049, fiind vorba practic, aproape in totalitate, de raspunsuri pozitive. Numarul dosarelor solutionate continua sa creasca, dar numarul de cereri este in scadere, subliniaza realizatorii studiului.

Citeste mai departe pe www.ziare.com

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …