sâmbătă, 13 aprilie , 2024

Arestat după ce și-a violat fiica vitregă, Constantin Șchiopu a fost lăsat de judecători acasă, unde s-ar putea afla și victima

Chiar dacă pare greu de crezut, judecătorii vasluieni au decis ca Șchiopu Constantin, bărbatul arestat preventiv luna trecută, după ce a fost acuzat de viol și agresiune sexuală în formă continuată, a fost lăsat acasă, în arest la domiciliu. În același domiciliu în care s-ar putea afla și victima sa, fiica sa vitregă, o minoră de 15 ani.

Povestea a ieșit la iveală după ce fata s-a confesat psihologului din cadrul DGASPC Vaslui. Angajații Direcției au fost cei care au anunțat organele de anchetă ca Șchiopu să ajungă să fie tras la răspundere. Bărbatul a cunoscut o femeie ce avea trei copii dintr-o căsătorie anterioară. Pentru un trai mai bun, femeia și-a lăsat copiii în grija concubinului și a plecat la muncă în Italia, fără să bănuiască ce grozăvii se întâmplă acasă, în lipsa ei. După ce totul a ieșit la iveală, Șchiopu a fost arestat și acuzat de agresiune sexuală și viol, în formă continuată.

Trimis în spatele gratiilor după ce a fost acuzat de agresiune sexuală și viol în formă continuată, Constantin Șchiopu reușește să înduplece instanța și scapă de măsura privativă de libertate. Judecătorii au înlocuit-o cu măsura arestului la domiciliu în condițiile în care victima sa, o minoră de 15 ani, ar putea locui sub același acoperiș cu agresorul. Povestea a ieșit la iveală după ce Șchiopu, supărat că mama fetei nu îi mai trimite bani din Italia, a decis să o trimită într-un centru de plasament. În fața psihologilor Centrului, copila a povestit prin ce chinuri a fost obligată să treacă.

La final, angajații DGASPC Vaslui au sesizat organele de anchetă. Pentru a stabili, cu exactitate, dacă povestea fetei este reală, anchetatorii au cerut testul poligraf atât pentru copilă cât și pentru agresor. Fata s-a conformat, iar rezultatul a arătat că aceasta spune adevărul, în timp ce bărbatul a refuzat să vină în fața detectorului de minciuni. Culmea, în decembrie 2019, Constantin Șchiopu deschidea acțiune în instanță împotriva concubinei lui, cerând judecătorului să-i admită cererea privind exercitarea autorității părintești asupra minorei care urma să-i devină victimă. Instanța a dispus ca exercitarea acestei autorități părintești să revină, în comun, ambilor părinți, stabilind locuința minorei la locuința tatălui, din satul Pribești, comuna Codăești.

Totodată, mama fetei a fost obligată de instanță să contribuie la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională ale acesteia, prin plata unei pensii de întreținere. Femeia a refuzat să-i dea vreun euro concubinului, iar relația dintre ei s-a răcit din ce în ce mai tare, până când Șchiopu Constantin a decis să trimită minora înapoi în centrul de plasament. Nu înainte însă de a o supune, în repetate rânduri, agresiunilor sexuale.

Vezi si

Au început înscrierile pentru observatori la alegerile locale și europarlamentare

Persoanele care doresc să se înscrie ca observatori la alegerile locale și europarlamentare din 9 …