Atentat cu bomba la Universitatea din Iasi. Explozie in amfiteatru

Un tanar a amenintat, luni dimineata, ca va arunca in aer Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, acesta fiind ridicat de politisti.

uaic
Tanarul avea un ghiozdan in spate in care se afla o bomba, potrivit Realitatea TV. El mai avea in mana un aparat cu un buton pe care l-a apasat, moment in care s-a produs o explozie.

Este vorba despre un dispozitiv explozibil artizanal, care a fost detonat chiar in timpul examenului de licenta ce avea loc intr-un amfiteatru al universitatii.

Tanarul a fost ridicat de politistii ieseni si perchezitionat, scrie Buna Ziua Iasi. Se pare ca acesta a fost ranit usor, insa nu s-au inregistrat si alte victime.

„Intr-o sala de curs, o persoana care avea un rucsac in spate a amenintat cu detonarea materialului exploziv. Barbatul a fost prins, fiind audiat. Nu exista nicio victima, nicio persoana nu a fost ranita. Se fac verificari ce anume continea rucsacul. Din cele relatate de colegii mei care se afla la fata locului, este vorba despre un dispozitiv improvizat. El a fost detonat, dar nu a pus in pericol viata niciunei persoane din acea incapere”, a declarat Anca Vajaiac, purtator de cuvant IPJ Iasi, la Antena 3.

Un profesor care supraveghea examenul de licenta si care a asistat la incident a spus ca un student l-a imobilizat pe individ imediat dupa ce acesta a amenintat ca detoneaza bomba.

„Aveam examenul scris la partea la licenta, electronica. Dupa 5 minute, a intrat in sala un tip cam negrut la fata. A spus ca e terorist, avea o butelie in spate. Au venit profesorii, au vorbit cu dumnealui. A spus ca este student si ca nu iese nimeni din sala, ‘chemati politia ca am ceva sa le spun lor’. Profesorii ne-au spus sa ne ducem in sala. Eu si inca 5 colegi am ramas in sala, multi au fugit. El a inceput sa descopere ce avea in bagaj si din greseala a apasat pe buton. (…) Dupa ce a explodat bomba din greseala, eu si cu alti colegi am sarit pe el. A fost ranit doar presupusul terorist, pe pielea de pe mana. Nimeni nu il cunostea, am auzit ca era fost student de la drept care vroia sa rezolve nu stiu ce cu facultatea”, a povestit studentul.

Vezi si

S-au afișat rezultatele la BAC: trei medii de 10 în județul Vaslui

Ministerul Educației a publicat rezultatele la Bacalaureat pe site-ul bacalaureat.edu.ro, precum și la avizierele unităților …