Atenție la roamingul involuntar!

În 22 de localități de la graniță, utilizatorii de telefoane mobile trebuie să aibă grijă ca dispozitivele lor să nu “sară” pe rețelele de telefonie externe și astfel să aibă costuri suplimentare.

roaming

 

Trebuie să aveți mai multă grijă atunci când vorbiți la telefon în zonele de est ale județului, de la granița cu Republica Moldova.

În aceste zone poate să apară roaming-ul involuntar, în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe identificarea automată a rețelei. În această situație, echipamentul mobil se va conecta la rețeaua operatorului cu cel mai bun semnal în punctul în care se află utilizatorul.
Așa cum avertizează Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANARC), într-un recent raport, la nivel național există 512 localități care prezintă acest risc, de roaming involuntar, dintre care 22 sunt în județul Vaslui.
În orice rețea vei avea numărul, Orange, Telekom sau Vodafone, când te vei afla în localitățile Blăgești, Cârja, Murgeni, Rânzești, Bogdănești, Fălciu, Satu Nou, Berezeni, Vetrișoaia, Bumbăta, Lunca Veche, Condrea, Focșa, Oțetoaia, Stănilești, Săratu, Gura Văii, Pogănești, Chersăcosu, Râșești, Albița, Drânceni trebuie să ai grijă de pe ce rețea efectuezi apelul telefonic.
“Utilizatorii pot evita accesarea involuntară a serviciilor în roaming la graniță prin selectarea manuală a rețelei și dezactivarea opțiunii telefonului de selectare automată a rețelei, prin solicitare către operator de activare a serviciului de roaming numai la cerere sau prin verificarea rețelei înainte de a utiliza dispozitivul mobil, în cazul în care selectarea rețelei ramâne pe modul automat”, spun cei de la ANARC.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Violator impotent, o „premieră” pentru județul Vaslui! De teamă și rușine, individul s-a pitit în lanul de porumb!

O tânără de 20 de ani a reușit să scape de violul pe care îl …