sâmbătă, 4 decembrie , 2021

ATENTIE SOFERI! Puteti ramane fara permis daca ocoliti gropile! Politistii de la Rutiera au iesit la vanatoare!

Campania de prevenire a accidentelor rutiere, dusã de politistii rutieristi vasluieni este din ce în ce mai ciudatã. În loc sã-i urmãreascã, în special noaptea, pe smecherii care fac adevãrate curse prin centrul orasului, acestia preferã sã stea “la vânãtoare” în locuri special amenajate. Ieri dimineatã, un sofer ghinionist a avut de-a face cu vigilenta oamenilor legii. Acesta a rãmas fãrã permis pentru cã a ocolit niste gropi din asfalt, fãrã sã semnalizeze! De mentionat cã se grãbea sã ajungã la spital cu copilul de doi ani în stare febrilã!

amenda gropi

foto: vrn

Nu deranjeazã pe nimeni faptul cã politistiii îsi fac treaba. Deranjeazã în schimb atunci când acestia fac abuz, erijându-se în “Dumnezeii” soselelor. Ieri dimineatã, în jurul orei 7, un sofer vasluian se grãbea sã ajungã la spital cu copilul de doi ani în stare febrilã. A fost oprit, sanctionat regulamentar si lãsat fãrã permis pentru cã… a ocolit gropile din soselele europene ale Vasluiului. “Recunosc cã mã grãbeam sã ajung cu copilul la spital. Dacã sunam la Ambulantã, acum nu aveam probleme, însã nu am vrut sã abuzez atât timp cât am masinã. Nu mã asteptam, însã, sã rãmân fãrã permis pentru cã am ocolit gropile din sosea. Orice sofer normal la cap face asta. Mi s-a spus cã n-am semnalizat, dar cum poti sã semnalizezi dacã gropile apar una dupã alta? În plus,nici în fatã. nici în spate nu se afla niciun autoturism. Pe cine am încurcat?”, se întreabã retoric, Ovidiu Braniste, soferul cãzut în plasa politistilor.

Rãspunsul IPJ: “soferul poate contesta!”

“În ceea ce priveste cazul conducãtorului auto cãruia i s-a ridicat permisul de conducere auto pentru o perioadã de 60 zile, acesta poate face contesta acest lucru la Judecãtoria Vaslui, în termen de 15 zile de la data emiterii procesului verbal. Totusi, conform articolului 101/3/d din Codul Rutier, depãsirea oricãrui obstacol de pe sensul de mers se va face cu respectarea dispozitiilor legale în vigoare, respectiv cu semnalizarea manevrei de schimbare a sensului de mers, acesta fiind motivul pentru care, conform procesului verbal, conducãtorului auto i s-a aplicat sanctiunea de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadã de 60 zile, conform legii”, a declarat inspector Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. În consecintã, legea e de partea politistului. În acelasi timp, soferii plãtesc sume importante pentru rovignete, nemaivorbiind de impozitele si taxele la bugetul local, fãrã a beneficia de cele mai elementare conditii de trafic. Deranjant este faptul cã rutieristii vasluieni îsi aleg chiar aceste tronsoane pline de gropi pentru a testa viligenta soferilor! O echipã a ziarului nostru a filmat câteva minute chiar pe tronsonul din Brodoc pe care politistul de la Rutierã si-a ales terenul de vânãtoare. Asa cum ne asteptam, au fost multi soferi care au ocolit gropile fãrã sã semnalizeze! Dacã am avea rãbdare, suntem siguri cã am filma chiar politisti de la rutierã care fac aceeasi manevrã fãrã sã semnalizeze! Lor, însã, nu are cine sã le ia permisele!

Sursa: vrn.ro

[youtube id=”MmkZJToLasY” width=”600″ height=”350″]

Vezi si

Studiu Leo Burnett | Când vine vorba despre vaccinarea împotriva Covid-19, există, într-adevăr, doar două Românii?

În contextul unor dezbateri tot mai aprige duse de cei pro- și anti-vaccinare împotriva Covid-19, …