marți, 27 septembrie , 2022

Atenţionare METEO: întreaga ţară, sub COD PORTOCALIU, respectiv COD GALBEN de ploi şi vijelii!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis atenţionări cod galben, respectiv cod portocaliu de ploi şi vijelii, valabile în mai multe judeţe din ţară.

cod_galben_si_port_27938300

Interval de valabilitate: 19 septembrie, ora 10:30 – 20 septembrie, ora 21:00

În intervalul menţionat, vor fi ploi cu caracter temporar în toată ţara şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La începutul perioadei avertizate, cu precădere în regiunile sudice şi sud-estice, ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat de grindină. În a doua parte a zilei de 20 septembrie, ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 19 septembrie, ora 15 – 20 septembrie, ora 12:00

În judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila şi Buzău şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj ploile vor avea caracter torenţial şi se vor cumula local 60…80 l/mp.

Temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilelor de marţi, 20 septembrie şi miercuri, 21 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara.

sursa:realitatea.net

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …