Aur, argint și bronz pentru atleta Sorana Țuțu la Campionatul Național de Marș

Rezultat extraordinar obținut, în week-end, de atleta Sorana Țuțu, legitimată la CSS Bârlad, la Campionatul Național de Marș pe șosea, desfășurat în București. Sub îndrumarea antrenorului Lucian Bolgar, sportiva a concurat în proba de 20 kilometri și a cucerit titlul de campioană la individual la Tineret și pe cel de vicecampioană cu echipa la Senioare. Nu în ultimul rând, tot la individual, dar la Senioare, a câștigat medalia de bronz.

Capitala a găzduit sâmbătă, 17 iunie, Campionatul Național de 20 de kilometri marș pe șosea pentru Seniori, U23 și U20 – individual și pe echipe, desfășurat în jurul Arenei Naționale. Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad a participat cu o singură atletă, în speță mărșăluitoarea Sorana Țuțu (20 ani), originară din comuna Perieni, inclusă în categoria Tineret (U23) și antrenată de profesorul Lucian Bolgar. În total, au participat 32 de atleți (13 la feminin și 19 la masculin) de la nouă cluburi din țară, care au mărșăluit pe distanța de 20.000 metri.

Cum sportiva CSS Bârlad este specializată pe această distanță, proba i-a venit mănușă. La finalul cursei, Sorana s-a clasat pe primul loc la categoria Tineret, cucerind astfel medalia de aur și titlul de campioană națională, și pe al treilea loc la Senioare, câștigând medalia de bronz.

Totodată, cu același timp reușit (1:49:33,05 – o oră, 49 de minute, 33 de secunde și 5 sutimi), sportiva a obținut titlul de vicecampioană națională cu echipa CS Universitatea Reșița, sub umbrela căreia a concurat. Din echipă au mai făcut parte atletele Mihaela Pușcașu, Loredana Cucoș și Vasilica Clicinschi, antrenate de Octavian Mihai Sergiu Mazaran.

Sursa:

Aur, argint și bronz pentru atleta Sorana Țuțu la Campionatul Național de Marș

Vezi si

Greva de la casele de pensii s-a încheiat

Reprezentanții Blocului Național Sindical împreună cu reprezentanții angajaților din Casa Națională de Pensii Publice au …

Comments are closed.