duminică, 24 octombrie , 2021

Avertisment: jos foliile de pe masini, amenzile sunt usturãtoare

 Registrul Auto Român atrage, încã o datã, atentia soferilor vasluieni care si-au montat folii pe geamurile masinilor, sau au în plan acest lucru. Înainte de a merge la un atelier, soferii ar trebui sã tinã cont si de legislatia în vigoare. În încercarea de a mentine sub control temperatura din interiorul masinii pe timpul verii sau pentru a avea o masinã mai de „fite”, unii soferi aleg sã aplice folii auto pe geamurile masinii. Acestea sunt menite sã reflecte razele soarelui si sã-i protejeze într-o oarecare mãsurã pe soferi si pasageri de radiatiile solare. Oricât de bine intentionatã ar fi intentia proprietarului, acesta trebuie sã tinã cont de prevederile legii în ceea ce priveste aplicarea foliilor auto.

geamuri-auto-fumurii-masina

Reprezentantii RAR atrag atentia asupra faptului cã legislatia românã a fost actualizatã dupã standardele europene. Iatã ce spun noile norme: 1. Elementele sau procedeele de diminuare a transparentei geamurilor trebuie sã fie certificate si marcate corespunzãtor, iar aplicarea acestora este permisã numai în ateliere autorizate, care sunt obligate sã elibereze dupã montaj certificatul de conformitate (identificã tipul foliei, vehiculul si atelierul) si certificatul de garantie. 2. Geamurile aflate în câmpul de vizibilitate principal al conducãtorului auto trebuie sã asigure o transparentã de cel putin 70%. Câmpul de vizibilitate principal al vehiculului este format din parbriz, geamurile laterale fatã si luneta. În cazul în care vehiculul este dotat si cu oglindã lateralã dreapta, luneta nu mai face parte din câmpul de vizibilitate principal.

Pentru geamurile care nu fac parte din câmpul de vizibilitate principal nu existã impusã o limitã a gradului minim de transparentã, însã dacã acestea au o transparentã modificatã fatã de cea stabilitã prin marcajul initial de omologare, se urmãreste ca stratul aplicat ulterior sã fie uniform si sã nu creeze distorsiuni. 3. Foliile pot fi montate pe toate geamurile autovehiculelor, cu exceptia parbrizului, dar numai dacã sunt respectate conditiile de montaj mentionate la punctul 1 si numai dacã este asiguratã transparenta minimã precizatã la punctul 2″. De asemenea, este bine de stiut cã, în caz contrar, soferii riscã amenzi cuprinse între 1.300 si 2.900 de lei si ridicarea certificatului de înmatriculare.

Vezi si

Google Photos va afișa colajele Memories și în interfața pentru desktop

Luând forma unor colaje de poze și animații mai mult sau mai puțin reușite, amintirile …