sâmbătă, 18 septembrie , 2021

Băiat de 14 ani din Vaslui, cercetat pentru viol, după ce ar fi abuzat sexual un copil mai mic decât el

Un băiat în vârstă de 14 ani, din localitatea vasluiană Costeşti, a ajuns în atenţia oamenilor legii, după ce ar fi abuzat sexual de un alt băiat de doar 6 ani.

Potrivit poliţiştilor, agresiunea a avut loc în momentul în care băiatul de 14 ani se juca de-a v-aţi ascunselea împreună cu băiatul de 6 ani şi cu fratele acestuia din urmă, mai mic cu 2 ani. Profitând de faptul că celui mai mic dintre ei i-a venit rândul să numere, băiatul de 14 ani ar if profitat şi l-ar fi batjocorit pe cel de 6 ani.

Victima s-a plâns părinţilor, iar tatăl ei a mers glonţ la Poliţie şi a făcut o sesizare. „În cauză, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale desfăşoară cercetări pentru viol”, a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au demarat şi ei o anchetă în acest caz. „Copilul de şase ani nu conştientizează în prezent ceea ce i s-a întâmplat. S-a discutat cu mama minorului, căruia i s-a spus că poate accesa serviciile de consiliere ale specialiştilor noştri dacă va observa modificări de comportament ale fiului său”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Poliţiştii vasluieni vor dispune o expertiză medico-legală în cazul copilului de 14 ani pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Sursa: Adevarul de Vaslui

Vezi si

Nevoiașii vor încasa tot mai greu ajutorul social. Sute de familii în pericol să piardă banii!

Județul Vaslui avea la sfârșitul lunii iulie 2021 un număr de 7.302 beneficiari de venit …