Bani murdari in buzunarele tuturor. O bancnota are 26.000 de bacterii

Banii murdari nu se regasesc numai in conturile bancare offshore, ci si in portofelele noastre. Un test a scos la iveala ca bancnotele europene contin, in medie, 26.000 de bacterii.

bANI

Aproape 60% dintre europeni considera ca banii sunt cele mai murdare obiecte pe care pun mana. Respondentii au mai listat balustradele scarilor rulante, butoanele bancomatelor si cartile din librarii, potrivit unui studiu publicat la inceputul acestei saptamani, care a beneficiat de un esantion de 1.000 de persoane. In plus, peste 80% dintre cei chestionati, cetateni din 15 tari ale Europei, sunt de parere ca o bancnota este plina de bacterii, noteaza CNN.

Iar acestia au dreptate, in conditiile in care o echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford a descoperit, in urma unui test realizat la sfarsitul anului trecut, ca o bancnota europeana contine, in medie, 26.000 de bacterii, suficienti de multi germeni incat sa ne provoace greata sau chiar sa ne imbolnaveasca.

Chiar si cele mai noi, deci si cele mai curate bancnote, contin circa 2.400 de bacterii. Rezultatele de laborator au arata ca, dintre toate, cele mai murdare sunt francii elvetieni si coroanele daneze. „Acumularea bacteriilor este inevitabila. Bancnotele sunt in circulatie de mult timp si trec prin o gramada de maini”, a spus specialistul Hany Fam.

Ce este de facut in acest caz? Pentru a preveni infectia, oamenii de stiinta ne recomanda sa fim foarte atenti cu igiena corporala: sa nu punem mana pe ochi, nas sau gura dupa ce am umblat cu bani si sa ne spalam pe maini cat de des putem.

Anul trecut, trei persoane s-au imbolnavit dupa ce au manuit bani contaminati cu metamfetamina (un drog ce creeaza stari de euforie)

Sursa: www.ziare.com

Vezi si

Profesorii vasluieni intră în grevă de avertisment: timp de două ore, nu vor intra la ore!

GREVĂ… Sindicaliștii din învățământ au anunțat că, începând de mâine, vor intra în grevă de …